Trudnoća za buduće majke predstavlja blagostanje i radost, međutim ženama se u toku trudnoće menja telo iz dana u dan i to može ostaviti traga na njihovoj koži.

Kako se neguje koža u trudnoći?

Kako bi izbegle nepoželjne posledice, trudnice bi trebalo da obrate posebnu pažnju nezi kože. Evo nekoliko osnovnih pravila kojih bi buduće mame trebalo da se pridržavaju kako bi "ojačale" kožu:

1. Duga tuširanja toplom vodom nisu poželjna u trudnoći.

2. Sapuni i šamponi dodatno isušuju kožu, te su blaga sredstva ili uljane kupke pravi izbor za trudnice.

3. Nakon tuširanja, u trudnoći bi trebalo koristiti sredstva za negu koja povećavaju elastičnost i vlažnost kože (hidrantne kreme ili ulja).

Kako sprečiti pojavu strija u trudnoći?

Poznato je da se mnoge žene u toku trudnoće bore sa jednim problemom koji nastaje zbog naglog rastezanja kože i povećanog nivoa hormona. Taj problem su upravo strije. U trudnoći one se mogu pojaviti ne samo u predelu stomaka, već i na bokovima, grudima, bedrima, ali i na svim mestima na telu gde koža ima tendenciju da se rasteže. U početku one mogu biti crvenkaste boje ali nakon nekog vremena mogu pobeleti i samim tim biti vrlo izražene i vidljive na koži. Iz tog razloga  strije često mogu biti izvor nezadovoljstva u pogledu izgeda tela kod žena, kako u toku trudnoće, tako i posle. 

Iako ponekad izgleda da su strije neizbežna pojava kod trudnica koje su sklone njihovom nastanku, jedan od načina za preventivno delovanje je svakodnevna pažnja koju je potrebno posvetiti koži i odgovarajućoj nezi, posebno u periodu trudnoće. 

Koji preparati protiv strija su bezbedni za upotrebu u trudnoći?

Jedan od vodećih svetskih brendova za negu kože, posebno razvijen kako bi obezbedio efikasna rešenja za različite tipove kože, sada je dostupan i na srpskom tržištu. 


Foto: Promo

Bio-Oil se nalazi u kategoriji veganske kozmetike, nije testiran na životinjama i  bezbedan je za upotrebu kod trudnica.  U pitanju je proizvod na bazi ulja koji u svom sastavu sadrži ulje nevena, ulje lavande, kao i ulje ruzmarina i kamilice. Takođe, sadrži i vitamine A i E, koji pospešuju formiranje novog sloja kolagena, a pomaže i u obnavljanju kože, omogućavajući povećanje elastičnosti. Upravo zbog svog bogatog sastava  Bio-Oil je delotvoran proizvod i ako se koristi preventivno može pomoći da se problem sa nastankom strija u trudnoći ublaži. On je lagan za nanošenje i nemasan, što čini samu upotrebu mnogo lakšom, a sva dobra svojstva biljnih ekstrakata i vitamina se apsorbuju direktno u kožu. Revolucionarni sastojak koji omogućava da Bio-Oil  lepo prijanja na kožu i nahrani je aktivnim sastojcima je PurCellin Oil™.

Pored toga što pomaže u prevenciji nastanka strija, Bio-Oil ulje se može koristiti u svakodnevnoj nezi, ne samo kože tela nego i lica. On je efikasan kod svih vrsta ožiljaka, neujednačenog tena, kao i za dehidriranu kožu. Takođe, Bio-Oil može pomoći i u procesu nege kože koja stari.

Bio-Oil je od sada dostupan i na tržištu Srbije u Lilly drogerijama i bolje snabdevenim apotekama u pakovanjima od 60ml. 

Više informacija možete pronaći na www.bio-oil.com, kao i na Bio-Oil Facebook stranici i Instagram profilu