Poznato je da su za zdravo usmeravanja najmlađih najodgovorniji roditelji. Međutim, često njihove dobre namere može da pokvari sujeta i neostvarene ambicije.

Na žalost, tokom vikenda za nama, na tribinama bazena na Banjici imali smo primer ekstremnog ponašanja i onoga šta se dogodi kada ta sujeta dosegne krajnje granice. Tuča u kojoj su učestvovali i očevi i majke tokom utakmice mladih vaterpolista Partizana i Beograda (do 14 godina), ostavila je veoma snažan utisak na javnost, iz više razloga. Prvi je, naravno, primer koji dajemo deci! 

Priča je dobila epilog - trener Vateropolo kluba Partizan je suspendovan jer je svojim isključenjem i ponašanjem podigao tenziju i doprineo incident, a roditeljima će do kraja sezone biti zabranjem ulazak na tribine.

Sa druge strane, imamo i primer jednog od najboljih sportista današnjice, koji je zahvaljujući roditeljima i svom raskošnom talentu dosegao svetsku slavu i danas je broj 1.  

Na pitanje koliko je važno da roditelj radi sa svojim detetom i trenerom, Đoković kaže da bez roditelja ne bi bilo ni srpskog sporta, jer godišnje oni dosta novca izdvajaju za svoju decu. 

"Ne samo što se tiče novca, nego i što se tiče apsolutno uspešnosti te dece tamo, eliminisanje roditelja iz stvaranja dece kao sportiste za mene je nemoguća misija", rekao je Đoković u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom". 

"Ja se nisam odvajao od mog deteta. Vidite da je to uspešna formula. On je najbolji sportista na svetu i to nekoliko puta. Roditelje samo treba edukovati i reći im na pravi način kako treba da se ponašaju pre i posle i za vreme treninga", objasnio je Đoković i dodao kako je važno deci pokazati put.

"Oni su nekad birali to što smo im pokazali, nekada nisu, pa smo im pokazali neki drugi put".