Tužnu sudbinu koja je zadesila malenu šestogodišnju Kajli Hirel iz Arizone njena mama ovih dana pokušava da pobediti na razne načine i svojoj mezimici da omogući, dok još nije kasno, da vidi sve lepote sveta. Zato je osmislila podugačku listu sa kojom je malenu povela na vizuelnu avanturu koju će proživeti samo jednom u životu.

Kajli je dijagnostifikovana retka genetska bolest koja joj nepovratno uništava vid, a doktori kažu da joj je ostalo još svega nekoliko godina pre nego što potpuno oslepi. Zato se njena mama Katrina Frost posvetila tome da njena ćerka vidi sve sa liste koju je napravila.

Dok druga deca imaju ceo život pred sobom za posetu najvećim atrakcijama Kajli će sve to morati da vidi u kratkom roku. Diznilend je naravno bio jedna od obaveznih destinacija na njihovoj karti, ali putovanja nastavljaju gotovo svaki dan. Njena majka želi da Kajli doslovno vidi sve. 

Kajli inače pati od retkog genetskog poremećaja poznatog kao FEVR koji sprečava dotok krvi u rožnjaču oka zbog čega ona neminovno propada i tako progresivno oslabljuje njen vid. Ne postoji lek, a ni naučnici nisu otkrili neko veće otkriće vezano za tu bolest, s obzirom da je zaista reč o vrlo retkom poremećaju. Doduše, doktori se i dalje bore da joj barem malo produže vid - dosad je bila na pet operacija, ali kako leka nažalost nema mama je odlučila da ćerki stvori što bogatiju vizualnu uspomenu koje će se moći sećati jednom kada zapadne u tamni svet.

Takođe, mama se svakodnevno trudi da je upozna sa strukturama materijala, oblicima i mirisima kako bi ih mogla automatski prepoznati onda kada ne bude mogla da ih vidi.

Kako je ovo vizualno putovanje prilično skupo, njihov projekt trenutno finansira fondacija "Crowdsourcing" putem GoFundMe stranice na kojoj je Kajli dobila gomilu komentara podrške.