Konačne zaključke o ovoj temi Bandićeva Gradska skupštine doneće 31. avgusta na vanrednoj sednici, a Bandić je pritom najavio i da će nakon izbora, ako bude izglasan, iste odluke primeniti i na celu državu. 


Pročitajte i... Crna Gora: Plata za majke troje ili više dece i do 330 evra

"Bela kuga je najveći hrvatski problem. Moramo imati pozitivni prirodni priraštaj. Džaba nam svi projekti i planovi, ako nemamo dece. Grad Zagreb će stoga od 31. avgusta priznati status hraniteljice svakoj majci koja rodi treće dete i osigurati prosečnu platu i radni staž do navršene 15. godine deteta", istakao je Bandić. 

Pročitajte i... Srbija: Mame troje dece dobijaće platu iz budžeta?

Odluka o statusu hranitelja neće važiti samo za žene, već će i tate moći da traže taj status i uz redovna novčana primanja, za koje je zasad plan da će dolaziti iz gradskog budžeta, odgajati svoju decu. Zapravo, odluku o statusu moći će da traži bilo koji roditelj, posebno ako je dosad bio nezaposlen ili mu/joj mesečna plata ne premašuje iznos prosečne mesečne plate u Hrvatskoj. 

Izvor: Index.hr


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.