Kako rastu temperature, tako raste i broj dece koja su umrla zato što su ostavljena u vrućim vozilima.

Roditelji se stalno upozoravaju na opasnosti od usijanih automobila, ali uprkos tome ove godine je u Americi u sličnim situacijama umrlo čak 27 dece.

Pogledajte i Letnje opasnosti: Kako da zaštitite bebu u kolicima

U najskorijem slučaju, svedok je pozvao policiju na teksaški parking nakon što se otac vratio u auto i zatekao svog šestomesečnog dečaka mrtvog.

Pogledajte i Upozorenje mame čiji se sin zamalo zadavio: Venecijaneri mogu biti velika opasnost (FOTO)

Neimenovani otac je radio u Volmartu, i prema izveštaju policije, stigao je na posao oko 6 i 15 ujutru. Temperatura je bila oko 37 stepeni kada je tata pronašao svog mrtvog sina u vozilu u tri sata i 12 minuta posle podne.

Pogledajte i Upozorenje roditelja koji su izgubili sina: Ne ostavljajte bebu da spava u auto-sedištu

Kako je naveo kapetan lokalne policijske stanice Entoni Burges, otac je policajcima rekao da je zaboravio da ostavi dete u vrtiću pre nego što je otišao na posao. Burges je saopštio da hitna pomoć nije uspela da spase bebu, a svedoci su opisali oca kao "histeričnog". Otac je nakon toga hospitalizovan jer se žalio na bol u grudima. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.