Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatna aikido škola: Pravovremeno razvijanje motoričke inteligencije

Kao i svake godine, beogradski Aikido klub “Košava” tokom avgusta organizuje besplatnu letnju školu ove japanske borilačke veštine za decu i odrasle u sali u Dečjem kulturnom centru Majdan u Kozjačkoj ulici 3-5.

 Izvor: Foto: Promo

Osim fizičkog dela treninga, vrlo korisnog za mišiće, srce, pluća i krvotok, aikido je zanimljiv zbog ekstremnog razvijanja motoričke inteligencije, agilnosti i spretnosti, kao i svesti o telu i prostoru u kom se ono kreće. Zbog toga je veoma pogodan za decu, ali i za zrele ljude koji žele da preduprede fizičke poteškoće koje dolaze sa godinama. Uz to, aikido u velikoj meri utiče i na psihološki razvoj, kako zbog borilačke prirode, tako i zbog ravnoteže koja se nalazi u njegovoj osnovi, pa čak i u samom nazivu (piktogram Ai označava sklad ili ravnotežu).

VIŠE O... Aikido - sport koji leči i vaspitava

Brojna istraživanja pokazala su da vežbači borilačkih veština mnogo ređe dolaze u konfliktne situacije od drugih ljudi, delom i zbog toga što ih se ne plaše, kao i da se to samopouzdanje stečeno u dođou (sali za vežbanje) prenosi i na kompletan socijalni život: nemaju problem da iskažu svoje mišljenje, niti da razmotre tuđe, spremni su na saradnju s drugima, ali ne insistiraju na njoj, visoko su socijalno inteligentni i imaju svest o tome šta će povrediti druge ljude, kao i o tome šta je opasno za njih same... 

Besplatni treninzi Aikido kluba "Košava", na kojima prisustvuju četiri majstora ove veštine sa kojima polaznici u svako doba mogu da isprobaju tehnike, počinju 10. i traju do kraja avgusta. Termini za odrasle su ponedeljkom i sredom od 21 do 22 časa i subotom od 18 do 19 časova, a za decu od sedam do 12 godina ponedeljkom od 19.30 do 20.30 i subotom od 18 do 19 časova.

Svi zainteresovani mogu da se jave na e-mail [email protected], a dodatne informacije mogu dobiti pozivom na telefonski broj 063 832 33 88.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica