Pored klasičnih kompozicija velikana poput Štrausa, Ofenbaha, Betovena, Baha, na repertoaru će se naći i muzika iz filmskih hitova - "Star Wars", "Frozen", "Indiana Jones", "Pirates Of The Caribbean", "Marry Popins", ali i domaće, prepoznatljive pop pesme, kao i tradicionalne, a orkestrom će dirigovati Ljubiša Jovanović. 

Ovogodišnju “čaroliju” će upotpuniti i operska pevačica Katarina Jovanović, ali i mlada muzička zvezda, Marija Žeželj, što će biti prava muzička poslastica. Marija Žeželj je multitalentovana devojka čija popularnost raste iz dana u dan.

Iako je nedavno napunila 18 godina, njen Jutjub kanal broji već nekoliko stotina hiljada pratilaca, na Instagramu se približava broju od pola miliona fanova, bavi se modelingom, napisala je knjigu "Moj Slatki Život" a letos je zaplovila u muzičke vode kada je objavila svoj prvi singl "Dance Like Nobody's Watching" koji sada broji preko 13 miliona pregleda. Od kako je objavljen, Marijin drugi singl, „Louder Than A Drum“, nalazi se među top 5 najslušanijih singlova u Srbiji na striming servisu Deezer.

Svake godine Dečija filharmonija predstavlja i svoje nove soliste, mlade muzičare i dobitnike brojnih nagrada na domaćim i svetskim takmičenjima. Ove godine, publika će imati priliku da vidi i čuje prvu generaciju solista, koji sada studiraju na prestižnim akademijama širom sveta.

Dečija filharmonija je tokom proteklih deset godina prepoznata kao jedinstven brend u kulturi regiona, koji je inicirao kulturnu razmenu i druženje najmlađih. Isto tako, svojim atraktivnim koncertima na otvorenom, poput nastupa na Tašmajdanu u okviru manifestacije „Noć muzike“ pred 10.000 ljudi u publici i još 5000 onih koji su ostali ispred kapija Tašmajdana, Dečija filharmonija pokrenula je talas sličnih manifestacija i doprinela popularizaciji klasične muzike među mlađom publikom. Zato ne propustite Novogodišnji gala koncert, 17. decembra od 19h u Sava Centru, jedinstveni praznik muzike i najlepši način da se isprati stara i otpočne nova 2018. godina, uz mlade muzičke virtuoze i zvuke najlepših dela muzičke riznice.