Supruga našeg najuspešnijeg tenisera Novaka Đokovića, Jelena, gostovala je jutros u jutarnjem programu Prve televizije i, između ostalog, rekla da se i sama suočava sa izazovima roditeljstva i otkrila kako se sa njima bori.

Novak i Jelena imaju dvoje dece, troipogodišnjeg Stefana i osmomesečnu Taru, a na pitanja voditelja Srđana, kakve su joj želje za njihovu budućnost, da li uspeva da bude realna i kako balansira svoje želje i njihove sklonosti, Jelena je odgovorila: 

"Hvala vam što me pitate to pitanje jer ja ne znam odgovor. Nadam se da nisam delovala kao neko ko zna sve, jer ja definitovni i sama imam probleme kao roditelj. Svako jutro se budim i kažem - 'zašto dete nije spavalo?' ili 'zašto sada plače?' ili 'kako ja sada ovo da promenim?'. Znate šta - ne postoji tajna. Koliko god bili uspešni ili ne i vi se surećete sa probelmima roditeljstva, sa sumnjama, strahovima... Strahovi su najveći problem kod svakog roditelja. Ja, verujte mi, kao roditelj stalno mislim - 'Kuku, upropastih dete, šta sam mu rekla sada?'. Ali, šta ja znam, ja bih volela da on bude srećan koji god izbor da napravi. Mi se trudnimo da mu pomognemo, da ga osnažimo, da mu pružimo što više prilika da se razvija kao jedan mladi dečak - on sada dečak već.'

A na pitanje voditeljskog para šta Stefan najviše voli (osim crtanih filmova), Jelena sa ponosom ističe:

"On toliko uživa ovde u Beogradu da bude sa svojim drugarima, ja njega ne mogu uopšte da uteram u kuću. To mi je nešto što mi je fascinantno da vidim, on uživa da bude ovde. Mi gde god da smo, ta prisnost u komšiluku nikada nije tako velika kao ovde, deca se druže ali postoje neke granice. A ovde deca su toliko zajedno, toliko se druže... Meni se sviđa što je on toliko strastven da se druži".