Tamara (28) je rođena i odrasla u Beogradu, ali je svaki školski raspust rado provodila kod bake u selu Konjino kod Lebana. Njeno srećno detinjstvo poremetio je jedan veliki zdravstveni problem. Naime, čim je upisala srednju medicinsku školu suočila se sa teškom upalom jajnika koja se iskomplikovala, te je ova devojčica završila na operacionom stolu. Lekari su bili zadovoljni ishodom, ali su je upozorili da će, kad za to dođe vreme, verovatno teže ostati u drugom stanju. 

Autori formata: Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Jelena Stolica

Umesto bezbrižnih srednjoškolskih aktivnosti, Tamara je imala jednu veliku brigu - da li će ikada ostvariti svoju želju da ima troje dece. Nekako ubrzo posle operacije je stigao i školski raspust, a ona je, kao i obično, krenula kod bake i deke. Tamo je čekalo staro društvo i izlasci kojih je bila željna, jer joj tata u Beogradu nije dozvoljavao da ostaje do kasno van kuće.


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Najlepše uspavanke mame Nataše

Tog leta, u lokalnoj diskoteci, Tamaru je primetio Miloš Stanković (29) iz obližnjeg Velikog Vojlovca. Posle kratkog upoznavanja, uplovili su u ljubavnu vezu, a ubrzo je, tada devetnaestogodišnji, Miloš objavio roditeljima da se ženi i da dovodi Tamaru kući. Njegovi roditelji su bili iznenađeni (zbog brze odluke i godina), ali su prihvatili celu situaciju. Tamarini roditelji prvih nekoliko dana nisu ni znali šta se dešava u Velikom Vojlovcu i kad im se ćerka javila, više su osetili olakšanje što je ona dobro, nego što su bili šokirani njenom udajom. Miloš i Tamara su tako stavili svoje porodice pred svršen čin i dobili podršku koja im je, tako mladima, zaista i bila neophodna. 


Pročitajte i... Ciste na jajnicima kod devojčica

Iz straha da neće moći da se ostvari kao majka, Tamara je odmah želela bebu i posrećilo joj se - ubrzo je ostala u drugom stanju. Posle lake trudnoće, na svet je stigla Tijana, a dve godine posle nje i Jelena.


Pročitajte i...  
Vreme je za bebe: Sreća ispisana notama

Devojčica iz Beograda se vrlo lepo prilagodila životu na selu i postala mlada mama i domaćica za primer. Pomoć u odgajanju dece i kućnim poslovima je imala od Miloša ali i ostalih članova domaćinstva. Zajednički su i kuću proširili i adaptirali, a Miloš je kupio kamion kojim povrće iz bogatog leskovačkog kraja prevozi do pijaca u Beogradu. Kad su devojčice odrasle, prihodi se stabilizovali, a kuća izgradila, Tamara se setila svoje davnašnje želje da ima troje dece.  Dva puta je prošla kroz spontani pobačaj, ali je njena želja bila jača od straha i prošle godine je ponovo ostala u drugom stanju i rodila dugo čekanu bebu, sina Filipa. Sestre su se najviše oduševile bebom i one su sada Tamarina velika pomoć, dok tata već počinje da štedi pare za novi kamion koji će pokloniti sinu.  

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe", mogu da pošalju prijavu na broj telefona: 011/3178490, e-mail: vera@nira.rs ili na FB stranicu "Vreme je za bebe".


Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.