Mama Ana Ilić (25) iz Niša, u ponedeljak je postala majka tri devojčice. Mladoj majci ovo je prva trudnoća a bebe su začete prirodnim putem.

Jedna devojčica je na rođenju bila teška 1.650 grama i dugačka 42 centimetra, druga je imala 1.410 grama i 40 centimetara, a treća 1.280 grama i takođe 40 centimetara dužine. Posle porođaja carskim rezom, četiri nedelje pre termina za porođaj, dve devojice su u inkubatorima, ali su sve tri dobro.

Pogledajte i Na 70.000 porođaja rodi se i do 130 trojki

Mlada mama presrećna je zbog ćerkica, kao i cela familija i brojni prijatelji koji je od 27. juna, kada se porodila, zovu i čestitaju.

"U sedmoj nedelji trudnoće saznala sam da nosim trojke. Bio je to pozitivan šok. Ovo mi je prva trudnoća i nisam mogla ni da zamislim da ću imati odmah trojke. Moja baka je rodila blizance, ali u bližoj familiji niko nije imao trojke. Ja sam prva", poverava se Ana.

Ona kaže da imena dece još nije smislila sa suprugom jer do porođaja nisu znali da će sve tri bebe biti devojčice.

"Za jednu bebu se odmah videlo na ultrazvuku da je devojčica, pa posle nekog vremena i za drugu bebu, ali za treću nismo znali pol. Još se dogovaramo oko imena. Još ih nisam sve tri videla jer su bile u inkubatoru. Sigurno je da će se jedna ćerka zvati Milica", kaže Ana.

Vest da će imati tri deteta nakon prvog porođaja unela je malo brige u njene misli. Ali gde je mnogo ljubavi, svaki problem se lako reši.

Pogledajte i Super mama: Kako izgleda presvlačenje trojki i dvogodišnjakinje istovremeno (VIDEO)

"Sve vreme trudnoće razmišljam da li ću moći sve fizički da postignem, ali obe bake su tu da pomognu. Živimo u našoj kući, tako da nemamo stambeni problem. Ja sam nezaposlena, ali suprug radi u Vojsci Srbije", kaže Ana.

Direktor GAK Bojan Lukić kaže da su ovo prve trojke začete prirodnim putem u ovoj godini.

"Statistika kaže da je blizanačka trudnoća jedna na 1.000, a triplodna jedna na 10.000 trudnoća. To bi na naš broj porođaja od 3.000 za godinu dana bilo jedanput u tri do tri i po godine", objašnjava dr Lukić za Blic.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama