U Beogradu će „Super autobus“ u parku Tašmajdan biti postavljen od 17 do 19 sati, a pripremljen je niz edukativnih, zabavnih i kreativnih aktivnosti za decu, a mališani iz Beograda će danas imati priliku da crtaju, uče, učestvuju u grupnim igrama i razvijaju svoju kreativnost kroz origami radionicu.

U duhu ovog dana deca će moći i da prave rođendanske čestitke za SOS Dečija sela, a biće organizovane i takmičarske igre, igra padobranom, koja nailazi na najviše oduševljenja na radionicama „Super autobus tima“, i igranje Twistera.

Osim u Beogradu, Dan SOS Dečijih sela biće obeležen u Nišu, gde će Centar za podršku porodici „Putokaz“ organizovati kreativne aktivnosti za decu i odrasle u Parku svetog Save i u Kraljevu.

Centar za podršku porodici u Obrenovcu će Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležiti organizacijom  kreativne tematske radionice za decu koja su uključena u Program jačanja porodica.

Današnji datum biće obeležen i u okviru Programa urgentne pomoći „Solidarnost“, u Prihvatnom centru Preševo biće organizovana likovna radiodica za decu smeštenu u ovom centru i prezentacija aktuelnih projekata SOS Dečijih sela za predstavnike partnerskoh organizacija.

Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležava se kao dan kada je rođen osnivač sela, Herman Gmejner, koji je tokom svog života doprineo otvaranju 233 SOS Dečija sela u 85 zemalja sveta.

SOS Dečija sela su međunarodna humanitarna organizacija, koja postoji od 1949. i danas, u 134 zemlje sveta, pomaže više od 1.200.000 ljudi.

SOS Dečija sela su u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama.

Zatim, program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.