Tokom protekle zime smo imali pilot projekat u kome su plivački i vaterpolo klubovi obavljali obuku u plivanju i od hiljadu vaučera koje smo podelili, 880 građana je to iskoristilo i njihova deca danas znaju da plivaju, rekao je gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

"Tokom leta podelićemo više od 2.000 vaučera i deca će potpuno besplatno u 11 beogradskih klubova moći da se bave ovim sportom. Pored ulaska na bazene sa đačkom knjižicom sredom, ove godine će deca na Adi Ciganliji moći istog dana besplatno da koriste bicikle i rolere čime želimo decu da motivišemo da se više bave sportom. U saradnji sa Hipodromom i konjičkim klubom „Potkovica” omogućićemo deci ometenoj u razvoju da ponedeljkom, sredom i petkom mogu besplatno da jašu, kao i da se bave streličarstvom i atletikom. O tome smo obavestili sve specijalne škole i očekujemo da to pravo iskoristi više od 300 dece, a utorkom i četvrtkom smo za sve druge obezbedili da mogu da se bave istim aktivnostima. Tu su i omladinski programi, gotovo 38 udruženja je prošlo na konkursu sa svojim edukativnim programima koji će biti besplatni i gde će steći nova znanja i veštine", rekao je Slavko Gak, dodavši da nastavljaju da traju i svi drugi tradicionalni sportski programi, škole fudbala, košarke, rukometa i drugi.

Pogledajte i 

Gak je istakao da Sekretarijat za sport i omladinu konstantno obavlja kontrolu svih aktivnosti i da reaguje na bilo kakvu nepravilnost u sprovođenju programa, pozvavši roditelje da prijave svaku nepravilnost koju primete.

"Veoma je bitno da stručni ljudi rade na tim programima i od 2014. godine kontrolom smo dobili na kvalitetu programa i za to imamo veoma pozitivnu reakciju roditelja. Naš budžet za ove namene je povećan 100 posto u odnosu na 2013. godinu i činimo sve napore da što više dece uzme učešće u sportskim programima. Potražnja je velika i mi se trudimo da dopremo do svakog i podignemo nivo sportskih aktivnosti kod dece na zavidan nivo", istakao je Slavko Gak.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.