Ovogodišnji festival "Glas anđela - Tijana Jurić" počeće pozorišnom predstavom "Indigo" u kojoj igraju Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić.

Ideja da se pokrene ovaj jedinstveni muzički događaj, potekla je od afiniteta prema etno muzici i velikom talentu koji je imala Tijana Jurić (1999-2014). Festival je prilika da, simbolično, druga deca pevaju za nju održavajući uspomenu na prerano ugašen mladi život. Festival se održava u Bajmoku, a traje od 17. do 19. juna

Već u subotu, na otvorenom prostoru Sportskog centra Bajmok, festival će svečano otvoriti ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, a publici će se te večeri predstaviti jedan od najboljih srpskih glumaca, Predrag Miki Manojlović, pevačica tradicionalne muzike Danica Krstić, Narodni orkestar RTS-a pod upravom Vlade Panovića i ostali izvođači. U centralnom delu večeri biće održano takmičenje dece do 16 godina u izvođenju etno pesama. Najboljeg takmičara očekuje priznanje "Glas anđela" koji podrazumeva jednogodišnju stipendiju i vredne nagrade.

Trećeg festivalskog dana, 19. juna, u večernjim satima biće održan koncert Tijane Bogićević, Alekse Jelića i Marka Robertsona.

„Kulturom protiv nasilja"

Etno Festival "Glas anđela - Tijana Jurić" nastao je 2015. godine kao jedan od projekata Fondacije Tijana Jurić sa željom da se svake godine u junu, pesmom pošalje snažna poruka suprotstavljanja nasilju nad decom. Istovremeno, ovaj jedinstveni muzički događaj promoviše tradicionalnu muziku sa ovih prostora.

Želja Fondacije Tijana Jurić je da kroz festival svake godine motiviše sve veći broj dece da se aktivno uključe u kulturno-umetnička i pevačka društva koja neguju talente i tradicionalne vrednosti. Na taj način deca se sklanjaju sa ulica i klone opasnosti koje vrebaju u savremenom društvu. Oficijelni slogan festivala glasi "kulturom protiv nasilja".

Pogledajte i Roditelji (ne) greše: Opasnost koja vreba iza fraze "ne pričaj sa nepoznatim ljudima"

Ideja da se pokrene ovaj jedinstveni muzički događaj, potekla je od afiniteta prema etno muzici i velikom talentu koji je imala Tijana Jurić (1999-2014). Festival je prilika da, simbolično, druga deca pevaju za nju održavajući uspomenu na prerano ugašen mladi život.

Festival ima i humanitarni karakter, pa je Fondacija Tijana Jurić celokupan prihod od prodatih ulaznica za pozorišnu predstavu "Indigo" iskoristila za kupovinu opreme za vrtić i Opštu ambulantu u Bajmoku. Donacija je tim instutucijama uručena protekle sedmice.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.