Direktor Instituta za majku i dete Radoje Simić kaže da je renovirano odeljenje bila "goruća stvar" u toj ustanovi, koja više od 60 godina brine o deci svih uzrasta - od prevremeno rođenih beba do školske dece.

Institut je, kako precizirao, najveća dečja bolnica u okruženju gde se godišnje obavi oko 220.000 pregleda i oko osam hiljada operacija, piše Tanjug.

"To je veliki pogon za borbu za zdravlje dece", rekao je Simić.

Načelnik ORL odeljenja Vladan Šubarević je rekao da su zdravstvenim ustanovama potrebne visoke tehnologije, aparati, ali da su neophodne i ovakve donacije kojim se uređeje i oplemenjuje prostor u kome borave mali pacijenti.

"Na ORL se godišnje uradi 2.400 operacija, dnevno deset operacija i to su kratke operacije sa brzim izmenama majki i dece", rekao je Šubarević.

Odeljenje je renovirano zahvaljujući projektu "Veliko srce" koji sprovodi Eurobanka i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Član IO Eurobanke Dušan Mihailović kaže da su posle 35 igrališta u vrtićima i školama širom Srbije, kroz projekat "Veliko srce" odlučili da pomognu roditeljima i deci se ORL odeljenja Instituta za majku i dete da se brže oporave.

Na taj način su, kako kaže, želeli da olakšaju deci koja borave u bolnici da im vreme brže prođe, a bolji uslovi za rad lekara i osoblja su najbolja nagrada za njihovu posvećenost.

Predsednica Fondacije Snežana Divac kaže da su projektom "Veliko srce" želeli da urade stvari koje će mnoge generacije moći da koriste i da su se zbog toga bazirali na škole i vrtiće, a Institut je prva zdravstvena ustanova koju su pomogli.

Svi građani koji koriste kreditnu MasterCard karticu "Veliko srce" deo novca izdvajaju za humanitarne svrhe, odnosno za projekat obnove škola i igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske i školske ustanove širom Srbije.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.