Internetom je počela da kruži jeziva igra gušenja, u kojoj se deca snimaju kako se dave. Na veliku žalost, ovaj jezivi vid zabave odneo je i svoju prvu žrtvu.

Dečak po imenu Karnel Hauten (12) iz Velike Britanije preminuo je u porodičnoj kući, a njegovoj majci još nije jasno da li se sam gušio ili je imao saučesnika u ovoj bizarnoj igri. Kad ga je pronašla smesta je odvezen u bolnicu, ali je tamo samo ustanovljeno da je dečak već preminuo.

"Karnel je bio jedan srećan i duhovit dečak. Imao je divan odnos sa bratom i sestrom, zaista ne znam zašto je to uradio. U početku mi nije bilo jasno kako se ugušio, a onda je jedan njegov drugar rekao da je ta "igra" popularna među mladima", izjavila je unesrećena majka.


Pogledajte i Opasne igre: Snimak devojčice i psa uznemirio internet zajednicu (VIDEO)

Roditelji malog Karnela očajni su zbog gubitka sina te upozoravaju roditelje širom sveta da pripaze šta čine njihova deca.

Inače, cilj ove igre, koja postaje sve popularnija na internetu, jeste da se deca snimaju kako ih neko davi ili se sami guše tako što vezuju nešto oko vrata, a potom snimak postavljaju na društvene mreže. Deca se guše sve dok ne prekinu dotok kiseonika u mozak i ne ostanu bez svesti.

Izvor: Mirror, Kurir

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.