Učenici završne godine Tehničeke škole u Majdanpeku odlučili su da se slikaju u majicama udruženja „Debra“, čijom kupovinom su pomogli deci koja boluju od lupusa.

"Želeli smo da se razlikujemo od ostalih maturanata, pa smo se odlučili da skupimo novac kako bismo nekome mogli da pomognemo. Nakon kratke pretrage po internetu stupili smo u kontakt sa “Debrom“ i ugovorili da nam štampaju majice za svakog od nas", kaže maturant Aleksandar Bogdanović.

"Cilj akcije, pored pomoći od 50.000 dinara koliko smo uplatili, bio je i da svim sugrađanima probudimo svest da svakodnevno treba izdvajati makar malo novca za one kojima je pomoć neophodna", kaže Kristina Marković.

Akcijom su bili oduševljeni i profesori Tehničke škole.

"Deca su pokazala da su postali zreli ljudi i da razmišljaju kako i kome mogu da pomognu. Mene je oduševilo da su kroz školovanje naučili da su ljudskost i humanost najveće čovekove vrednosti", kaže Zorica Đorđević, razredna u ekonomkom odeljenju.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.