U Beogradu upis počinje 9. maja, a završava se 20. maja, do kada će roditelji moći da upišu decu u vrtić onlajn, pomoću elektronske usluge nacionalnog portala „e-uprava“.

Onlajn prijava će funkcionisati tako što će roditelj, u nekoliko jednostavnih koraka, popuniti formular za upis u vrtić na sajtu „www.euprava.gov.rs“.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se pomoću te usluge štedi i vreme i novac roditeljima i pozvao Beograđane da koriste tu mogućnost. Mali je dodao da između 3. 500 do 4.000 dece ne uspeva da se upiše u vrtić i da se problem rešava time što su i privatni vrtići sada uključeni u sistem subvencionisanja.

VIŠE O... Beograd: Onlajn prijava dece u vrtiće dostupna od 9. maja

Konkurs za prijem 700 novih mališana Predškolsku ustanovu „Pčelica“, u Nišu, traje do 15. maja. Na listi čekanja je 2.500 dece za mesto u nekom od 23 niška državna vrtića, u kojima može da bude upisano 5.500 mališana. U devet obdaništa užičke ustanove „Dečji vrtić“ u toku je upis za prijem dece jaslenog uzrasta. Do sada je prijavljeno oko 500 mališana, ali s obzirom na manji kapacitet vrtića, biće primljeno između 270 i 300 mališana.

Ko je primljen, a ko je ostao ispod crte, znaće se prvih dana juna. Predškolska ustanova „Bambi“ u Loznici sprovešće od 9. do 20. maja konkurs za celodnevni boravak i slobodna mesta u nekom od svojih objekata, dok su u proteklom periodu primali zahteve starih korisnika koji žele da ih obnove. Prijava za upis u vrtiće u Novom Sadu završen je krajem aprila, ali još nije poznato koliko je dece ostalo ispod crte.

Izvor: Alo

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.