Familija Terzića je u celom Zlatiborskom okrugu poznata kao čestita i radna. Porodično imanje u Ljubišu se nadaleko prostire i celo je obrađeno, te domaćinska kuća ni u čemu ne oskudeva. O imanju uglavnom brinu najstariji Terzići, dok braća Branko i Srećko krče šume Zlatibora i prave puteve. Međutim, u jeku sezone cela porodica je angažovana, uključujući i decu. 


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Od zaljubljenog para do srećne četvoročlane porodice

Srećko se prvi oženio i ima troje dece. Mlađi, Branko (36), svoju izabranicu Oliveru (34) sreo je ubrzo nakon bratovljeve ženidbe na lokalnom slavlju. Oboje mladi, ali ozbiljni, iz dobrih kuća, od početka su svoju vezu nameravali da krunišu brakom. Olivera je pokušavala da brak malo odloži, ali su Brankovi roditelji ucenili svog sina činjenicom da su jagnjad i prasad za svadbu uhranjena i da će ih rasprodati ukoliko se ne oženi. Oliverini nisu baš bili radi da im dete iz Požege ide u kuću u planini, gde se mnogo radi da bi se lepo živelo, ali su, nakon što su čuli ćerkino mišljenje, podržali njenu odluku. 

Autori formata:Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Duda Ćeramilac


S prvim detetom ih je sunce ogrejalo, te otud joj ime Sunčica divno pristaje. Ubrzo za njom je stigao Dobrica, a treća Brankica je bila pobednica u trci za treće dete među braćom, jer je ubrzo posle vesti da Branko čeka treće dete, istu lepu vest saopštio i Srećko.

Odluka da imaju još jedno, četvrto dete, je u porodici prihvaćena s oduševljenjem, ali se ovoga puta brat Srećko nije takmičio.


Porodica Terzić je jednoglasna u tome da se sada život u selu ne razlikuje mnogo od onog u gradu po infrastrukturi i da je masovno odlaženje mladih sa sela samo izgovor, a da opet, grad ne može deci da pruži slobodu koju imaju na selu. Mlađi Terzići su tokom školske godine uglavnom stacionirani u Užicu i svi, a pogotovo deca, nerado napuštaju Ljubiš u kom su na okupu vikendom i raspustima kada je baki i deki srce puno.


Sedmo dete u kući, napredna i zdrava Ružica, na svet je stigla u oktobru prošle godine i ubrzo po rođenju je krštena u ljubiškoj crkvi, hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene. 


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Kad Indijka osvoji srce Prijepoljca

Ova, bogata duhom i decom, porodica, poput mnogih u ovom malom planinskom selu, čuva tradiciju srpskog naroda i vere, te je crkva mesto nedeljnog okupljanja svih meštana, a krštenje najradosniji praznik.  


Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe", mogu da pošalju prijavu na broj telefona: 011/3178490, e-mail: vera@nira.rs ili na FB stranicu "Vreme je za bebe".


Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.