Slobodan Simović (39) je iz rodnog Prijepolja svoju "bolju budućnost" potražio na prekookeanskim brodovima. Nekoliko godina je radio, zaradio koliko je planirao i rešio da se vrati kući. Na jednom od poslednjih putovanja mu je kolegenica s posla predložila da ga upozna sa vrlo finom devojkom, svojom rođakom.

Susret je ugovoren u Kataru. Slobodan se sreo sa Thanmilom Khari (28) iz Indije i rodila se ljubav na prvi pogled. Oboje su želeli brak i decu i delili osnovne životne stavove i vrednosti. Thanmila potiče iz tradicionalne katoličke porodice i insistirala je da za brak dobije blagoslov svoga oca, tako da je Slobodan krenuo na put. Pošto je Thanmilinog oca uverio da je častan čovek, sa časnim namerama, koji će voleti i poštovati njegovu ćerku, dobio je njenu ruku. Thanmilin put u Srbiju je organizovan dan pre zakazane svadbe i, po njenoj želji, tog dana je smeštena u hotel jer je u kuću želela da uđe kao Slobodanova supruga. Doček na beogradskom aerodromu je bio za Mimi, kako je odmah u Srbiji prozvana, zbunjujuć. Ni najmanji strah nije osećala, ali nikako nije mogla da ugleda lice svog Slobodana jer su joj lica na aerodromu sva izgledala slično. Pronašla ga je zahvaljujući crvenim balonima koje je njen budući suprug poneo za dobrodošlicu. Nakon toga su zajedno krenuli put Prijepolja...

Autori formata:

Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Duda Ćeramilac

Mlada Thanmila je pobrala sve simpatije u svom novom okruženju, zbog svoje blage naravi i širokog osmeha. Iako ne razume ni reč srpskog jezika, svi se ipak lepo sporazumevaju sa njom. Ljubav je obostrana jer, kako kaže, Srbija joj se mnogo sviđa i sve u njoj, jedino u hranu dodaje mnogo ljute paprike jer je navikla na malo drugačiju ishranu. 

Ubrzo nakon venčanja, Thanmila je ostala u drugom stanju i prilagođavanje na novu sredinu, kao i sam odnos zaljubljenog para, dobio je novi smisao. A Sloba? Sloba je posvećen svojoj Mimi i sve joj prevodi na engleski jezik. Prijepoljčani s ponosom ističu da je njihovo mesto iznedrilo mnogo časnih i izvrsnih ljudi, kao što je Vlade Divac i drugi, ali i da su na Slobu podjednako ponosni. Veruju da će isto tako ponosni biti i na njegovog sina, Vasilija, koji se rodio prošlog leta i sada je već napredan dečačić.

Očuvana planinska sredina, blizina manastira Mileševa, ljudi različitih vera i mentaliteta koji godinama žive zajedno i tako lepo da bi se ceo svet mogao na njih ugledati, možda su razlog što je Prijepolje tako posebna opština. Svako ko prolazi magistralom na putu za Jadran bi trebalo bar da svrati i oseti taj duh. Ko ima malo više vremana, može konačiti u Mileševi i dobiće nešto što je više od putovanja i razgledanja.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe", mogu da pošalju prijavu na broj telefona: 011/3178490, e-mail: vera@nira.rs ili na FB stranicu "Vreme je za bebe".Vera Novaković