U subotu, 16.04.2016. u Beogradu, održava se Beogradski maraton, a jedna od disciplina je Trka zadovoljstva koja je manifestacionog karaktera. Sve mame i one koje će to uskoro postati, mogu da se pridruže Trci od 5 km i zajedno pokažu da #MameToMogu. Sa svojim bebićima-tegićima, mame će svojim prisustvom ulepšati ovu manifestaciju i učiniti da bude vesela, piskutava i nasmejana.

„Mame su pravi primer i one najbolje znaju šta znači trčati (šetati) iz zadovoljstva. To treba svima i da pokažu!“, kaže Aleksandra Vranešević, osnivačica Mama Fit Koncept-a. „Upravo zato je Mama Fit rešio da okupi mame i da pozove i ostale članove porodice da im daju podršku!“, kaže ona.

Prijave se vrše na Facebook-u u okviru posebno kreiranog događaja „Moja mama je brža od mog tate!“. Učešće je, naravno, besplatno i mesta nisu ograničena. Trenutno je prijavljeno više od 200 učesnika. Sve dodatne informacije mogu da se nađu i na Mama Fit Facebook stranici.

„Prijave stižu bez prestanka. Mame su oduševljene idejom i previše je reči hvale. Javljaju se i trudnice. Irena koja nam dolazi iz Kragujevca, mama trogodišnjeg Isaka, trčaće polumaraton! Njen suprug Uroš će se nama pridružiti. Tu je i nekoliko mama sa troje dece, ali i onih čije bebe imaju samo mesec i po dana. Odziv je definitivno premašio naša očekivanja! Uzbuđenje raste, a mame ne mogu da dočekaju subotu. Nadamo se da će nas vreme poslužiti“, kaže Jelena Kanjuh, Mama Fit saradnica.

„Imali smo poteškoća da pribavimo novčana sredstva, što je vrlo poražavajuće jer, ova akcija ima za cilj promociju pravih vrednosti. Zahvaljujući kompaniji Pharmanova, koja je uvek uz nas i koja je i ovog puta prepoznala dobrobiti ovakve akcije, obezbedili smo outfit za više od polovine učesnika. Tu je i Fitnes centar Funfit koji će obradovati mame i nagraditi prve tri koje stignu do cilja“, izjavila je Aleksandra.

Zašto mame na Trci zadovoljstva?

  • Jer svi treba da znaju koliko je mama Važna.
  • Jer svi treba da znaju da je šetnja dobra za mame, a ne samo za bebe.
  • Jer svi treba da znaju da posle porođaja, ali i u trudnoći, šetnja nije nimalo laka aktivnost.
  • Jer svi treba da znaju koliko je mama Snažna, da i pored bezbroj neprospavanih noći uvek ima snage za još koji kilometar.
  • Jer svi treba da znaju da mama mora da brine i o svojim potrebama, da bude ispunjena, Srećna.
  • Jer svi treba da znaju da je biti mama nešto najlepše.
  • Jer svi treba da znaju da si Ti još jedna u nizu Mama Fit dama.
  • Jer svi treba da znaju da nas je mnogo!
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.