Bilo je to kao u klasičnom holivudskom filmu...

Mlada violinistkinja Ivana (32 god) iz Loznice je Muzičku akademiju završila u Novom Sadu, a onda se preselila u Beograd u potrazi za poslom. Volontirala je na početku u orkestru Beogradske filharmonije. Kako je broj termina za vežbanje bio ograničen, a ona želela više, dobila je mogućnost da vežba u nekoj od učionica Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković“ posle nastave. Jednom prilikom je mladi profesor harmonike u toj školi, Marko Erčić (33 god), svratio do svoje učionice i tu zatekao svoju buduću ljubav. Nisu to možda njih dvoje tog dana znali, ali u narednih nekoliko dana jesu.

Pogledajte i Vreme je za bebe: Od zaljubljenog para do srećne četvoročlane porodice

Nije prošao ni ceo mesec kada je Ivana bila predstavljena Markovim roditeljima, a nije mnogo potrajalo dok se nije preselila u lep i prostran stan na Vračaru. Obe porodice su bile zadovoljne izborom svoje dece i svima je bilo jasno da njihova ljubav nije prolazna, ali se vreme čekanja na svadbu roditeljima odužilo.

Prošlo je sedam godina dok Marko i Ivana nisu rešili da svoju vezu pretvore u brak i to ne zato što nisu bili sigurni u sebe, nego nisu želeli brak i decu pre nego što sebi stvore uslove za pristojan samostalni život.

Kada je Ivana dobila stalno zaposlenje u Muzičkom orkestru Ministrastva odbrane „Stanislav Binički“, procenili su da je vreme za svadbu. U međuvremenu je Ivana ostala u drugom stanju, tako da su i njeni i Markovi roditelji ostali zatečeni od svih lepih vesti koje su godinama čekali.

Markovi roditelji su im ustupli stan u gradu, a oni se preselili u kuću kod Šapca, tako da mladi par prelazi u novu životnu fazu u svakom smislu. To ne znači da se roditelji ne stvore na vratima kad god ima zatrebaju, naprotiv. Dve buduće bake i dvojica budućih deka su proživljavali s uzbuđenjem svaki dan mlade trudnice nestrpljivo čekajući kraj trudnoće, dok su budući roditelji bili potpuno opušteni i spremni na ono što ih čeka. Ivana je radila do pred kraj trudnoće, Marko je povećao svoje angažmane, ali nije bilo neuobičajeno da se mirnim ulicama Vračara čuju zvuci koje je za svoju dušu izvodio ovaj duo.

Pogledajte i Vreme je za bebe: Dobrodošlica za šestog člana porodice

Njihov najradosniji dan i novi period u životu svanuo je 18. avgusta kada se u bolnici #Narodni front“ prvi put čuo plač njihovog sina Aleksandra. Sjani umetnici su se odmah pokazali i kao sjajni roditelji. Aleksandar je zadovoljna i napredna beba koja ima tu privilegiju da bude uspavana zvucima violine i harmonike.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji „Vreme je za bebe“ mogu da se prijave na 0113178490, vera@nira.rs ili na FB stranici "Vreme je za bebe“.

Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.