„Cirkus Mario & Neta“ je priča sa elementima komedije, potere i melodrame. Smeštena je među akrobate i cirkuske umetnike, što glumcima i lutkarima otvara široko polje za scensku igru. Glavni junak je klovan Mario koji je zabunom pobrkao deci sva slova, i zbog toga ga proganja ambiciozni ali ne baš inteligentni inspektor Fit. Jurnjava sedogađa u cirkusu i prepliće se sa cirkuskom predstavom u kojoj marionete (akrobate) prikazuju svoje veštine.

Predstava je zamišljena kao oda "Marioneti", za koju se može reći da je vrhunac lutkarske umetnosti po izražajnim mogućnostima, preciznosti pokreta i suptilnosti. Poslednja predstava u celosti rađena kao marionetska postavljena je 1994. godine u Beogradu.

Autosrku ekipu predstave čine Irina Somborac (total dizajn – lutke, scena i kostim) i Vladimir Pejković (muzika). U predstavi igraju Lako Nikolić, Jelana Ilić, Goran Balančević, Aleksandra Anđelković, Tatjana Stanković i Nenad Radović.

Predstavom „Cirkus Mario & Neta“, glumac-lutkar Goran Balančević koji se aktivno bavi i tehnologijom lutaka, proslaviće 35 godina rada u lutkarstvu.

Predstava je namanjena mališanima starijim od pet godina, a prva repriza zakazana je za subotu 26. marta u 17 sati.

Poklon karte!

Yumama i Malo pozorište "Duško Radović" nagradiće dve čitateljke sa po dve karte za lutkarsku predstavu "Cirkus Mario & Neta" (26. marta u 17h) i dve čitateljke sa po dve karte za predstavu "Mačak u čizmama" (27. marta u 12h, uzrast 3+). Čitateljke treba prve da pošalju tačan odgovor na pitanje: Ko je režirao lutkarsku predstavu "Cirkus Mario & Neta"? Pored odgovora, na naš mejl redakcija@yumama.com pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.