Mirjana (38) i Slobodan (44) Marjanović su se upoznali jako mladi. Ona je tada tek završavala osnovnu školu, a Slobodana je rat vratio iz rodnog Zagreba na dedovinu u Moravcima kod Ljiga.

Tih devedesetih su u Moravcima bile popularne igranke i vašari i na jednom od takvih događaja su se upoznali. Svoju vezu su gradili čitavih pet godina tokom kojih je Mira završila srednju školu, a za opstanak veze je bila najzaslužnija Mirina baka kod koje su se sastajali, jer roditelji nisu dozvoljavali da njihova ćerka tako mlada ima momka. 


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Od zaljubljenog para do srećne četvoročlane porodice

Po završetku škole, Mira je saopštila Slobodanu da je rešila da se uda u maju i da on do tada može da se odluči hoće li da se ženi. I nije ga trebalo mnogo ubeđivati. Porodice su obaveštene o njihovim namerama, a u porodičnoj kući Marjanovića je mladi par krenuo da gradi nov život. Oboje su se zaposlili i, uz pomoć Slobodanovih roditelja, uređivali su i širili svoj životni prostor. 

Vest o prvoj prinovi je bila najradosnija, ali očekivana. Dobili su lepu devojčicu i sve bi se drugačije odvijalo da nije ustanovljeno da dete ima redak nedostatak fosfora. Lekove su morali sami da nabavljaju iz inostranstva i plaćaju. Njihova borba za zdravlje prvog deteta ih je i finansijski i moralno udaljila od ikakvih razmišljanja i ranijih želja da imaju veliku porodicu. Posle 10 godina je Majino zdravlje stabilizovano, smanjena je terapija, a Mira je poželela novu bebu. Tata Slobodan nije bio baš oduševljen, ali je, uz Majino preklinjanje, na svet ipak došla Milica. Maja je toliko bila posvećena bebi da su bili potpuno uvereni da joj je sestra trebala i ranije, a već kada je i Milica napunila pet godina, tata je izrazio želju da u kuću ponovo dođe beba. Ovaj put je Mira imala čitav pregovarački tim jer su devojčice jako želele još jednu sestru ili brata. 


Pročitajte i... Povratak velikih porodica: Drugi ljudi imaju stvari, mi imamo decu

Treća trudnoća je protekla za Miru vrlo lako i niko nije mogao naslutiti da će doći do dramatičnog porođaja koji je završen hitnim carskim rezom. Zahvaljujući odličnom timu valjevskih lekara, mama i beba su brzo stabilizovani i novi miljenik porodice, dečak Ivan, ubrzo je stigao kući. Prethodni najmlađi i najmaženiji član porodice, Milica, našla se malo pogođena “smenom na tronu”, ali je beba izuzetno dobra, tako da je njena ljutnja brzo prošla. 

Mira i Slobodan su odličan primer prednosti kada dvoje osnivaju porodicu u ranim dvadesetim – ima se vremena za sve.


Pročitajte i... Ljubav na prvi pogled: Neprocenjive reakcije šestorice braće na sestru (VIDEO, FOTO)

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe", mogu da pošalju prijavu na broj telefona: 011/3178490, e-mail: vera@nira.rs ili na FB stranicu "Vreme je za bebe".


Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.