Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hari Poter u Beogradskoj filharmoniji

Muzičku priču o „Hariju Poteru i čarobnjakovom kamenu“, koju je napisao američki kompozitor filmske muzike Džon Vilijams, izvodi orkestar Beogradske filharmonije u okviru ciklusa koncerata za decu.

 Izvor: Foto: Promo

Koncerti će biti u periodu od 23. marta do 1. aprila, radnim danima od 10 i 12 časova. 

Kroz filmsku muziku koja prati poznatu priču o avanturama Harija Potera klinci će upoznati  instrumente koji čine jedan orkestar, kao i one neobične koji se ne koriste često. Let magične sove dočarava čelesta, instrument koji proizvodi kristalne tonove neverovatnom brzinom. Svečanu atmosferu neobične škole za veštice i čarobnjake predstavlja plemeniti zvuk horne. Izvanredne skokove i zapanjujuću hitrost magične metle kompozitor je poverio drvenim duvačkim instrumentima, kontrafagot je u „ulozi“ psa, a harfa dočarava njegov dremež. Uobičajenim orkestarskim instrumentima, pridružuju se i blok flaute, koje školarci već dobro poznaju.

Author: Marko Djokovic Copyright: Copyright: 2014 by Marko Djokovic. All rights reserved. Software:Adobe Photoshop CC 2015 (Macintosh) Created: 2016:03:23 13:55:32

Branislava Podrumac, zvezda opere i mjuzikala, umesto vokalnih sposobnosti ovom prilikom će prikazati autentično glumačko umeće u dočaravanju avantura i čarolija Harija Potera. Klinci će imati prilike da vide orkestar u punom sastavu u izvođenju zahtevne partiture Džona Vilijamsa, kreatora kultne filmske muzike, kao što su „Ratovi zvezda“, „E.T. – vanzemaljac“, „Supermen“, „Indijana Džons“, itd.

Aleksandar Kojić, dirigent sa čarobnim štapićem i Branislava Podrumac u ulozi naratora, vodiće beogradske školarce kroz priču o čuvenom dečaku i pretvoriti Salu Beogradske filharmonije u kuću magije (Studentski trg, 11). Poseta ovim koncertima organizovana je preko školskih ustanova. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica