Još su samo dva meseca ostala do početka bioskopske distribucije apsolutno najvećeg animiranog super-hita ove godine! Reč je, naravno, o ANGRY BIRDS FILMU, snimljenom prema mega-popularnoj franšizi video igrica nastaloj u decembru 2009. godine, a koja je od tada doživela pravu eksploziju i proširila se sa mobilnih telefona na računare. Budući da je sama igra nazvana najvećim uspehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije, nije čudo da će oči filmskog sveta biti uperene u 12. maj kada će omiljeni junaci iz video igrica uletiti na velika platna i doneti nam svoju prvu pravu filmsku avanturu!

Kako se ne radi samo o još jednom u nizu animiranih filmova već o istinski velikom projektu, kompanija Sony Pictures za originalnu je verziju filma okupila impresivnu glumačku ekipu koju predvode Jason Sudeikis, Josh Gad, Peter Dinklage, Maya Rudolph, Bill Hader, Kate McKinnon i Danny McBride. Međutim srpska glumačka ekpa koja će Crvenom, Žutom, Bombi, Leonardu, Matildi, Steli i Moćnom Orlu (između ostalih) pozajmiti svoje glasove još je jača. Tako ćemo svi zajedno u „ulogama“ omiljenih nam animiranih likova moći da uživamo u glasovima Petra Strugara, Tamare Dragičević, Borisa Milivojevića, Stefana Bundala, Slobodana Tešića, Nebojše Ljubišića, Marka Gvera, Isidore Minić!

U domaće će bioskope "Angry birds" film će krenuti u dve dostupne verzije – sinhronizovanoj i originalnoj.

Kako je do danas zabeleženo preko tri miliona preuzimanja igrice „Angry Birds“ na svim platformama što je čini apsolutnim rekorderom u broju „downloada“ neke besplatne igrice u istoriji slobodno možemo da zaključimo da nas u njenom filmskom obliku očekuje pravi pravcati super-hit koji bi ovog proleća mogao poharati bioskopske blagajne širom sveta i ostvariti nove box-office rekorde.

Film "Angry birds" režirali su Klej Kejtis i Ferdžal Reili kojima je ovo rediteljski prvenac, a scenario je napisao Džon Vit, dobitnik prestižne nagrade Emi.

Domaću verziju sinhronizacije režira autor jednog od najduhovitijeg filma "Munje" kao i TV formata "Mile protiv tranzicije", Srđa Anđelić.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama