"Nisam se nimalo plašila iako sam bila u bolovima, a porođaj je krenuo noću, u kolima nasred mosta! Znala sam da sve mora da bude dobro jer je dete dar od Boga i samo sreću može da donese. Nadam se da će postati pevačica kad poraste."

Ovako za "Kurir", kroz blažen osmeh, priča Gaši Đeljani (27) dok u KBC Zvezdara ljuljuška svoju tek rođenu ćerku, kojoj je dala ime Tina.

Devojčica je sedmo dete u porodici Đeljani, ali je svakako posebna po tome što je rođena u kolima Hitne pomoći, negde na polovini Pančevačkog mosta u noći između nedelje i ponedeljka.

VIŠE O... Mama rodila bebu na Pančevačkom mostu (VIDEO)

"Trudovi su počeli u nedelju oko 21 sat, ali nije bilo strašno, pa nismo hteli da zovemo lekare. Negde u pola tri ujutru osetila sam da ću ubrzo da se porodim i zvali smo Hitnu pomoć. Međutim, na kraju sam se porodila još dok smo bili u putu. Ma bilo je lako, samo je izletelo iz mene", kroz smeh priča Gaši i dodaje:

"Zaista se nisam nimalo brinula jer mi je ovo već sedmi porođaj i sve je išlo kako treba. Oko mene su bili lekari koji su me maksimalno podržavali. Jedva čekam da dođe suprug da vidi našu devojčicu - kaže majka, koja bi već danas trebalo da izađe iz bolnice."

Na sreću, i majka i ćerka se osećaju odlično, a da porođaj u kolima Hitne pomoći protekne kako treba pobrinula se doktorka Milena Popović.

"Poziv smo primili kad je porođaj već krenuo, a čim smo stigli, majka je dobila kontrakcije. Smestili smo je u sanitet i negde napola mosta glava bebe je krenula da izlazi, te smo morali tu da je porodimo. Porođaj je protekao odlično", rekla je doktorka Popović.

Mala Tina obradovala je celo porodilište zvezdarske bolnice, gde su prevezene posle porođaja.

"I majka i ćerka su dobile stručnu pomoć i, na sreću, sve je u najboljem redu, svi pazimo na njih, preslatke su", kaže za Kurir načelnica porodilišta Vesna Stojanović.

Ovo je peta devojčica u porodici Đeljani, a prvo je trebalo da, umesto Tina, dobije ime Leontina.

"Majka nam je prvo prijavila da će se beba zvati Leontina, međutim, ubrzo se setila da već ima jednu ćerku Leontinu, pa smo se našli na imenu Tina", kroz smeh pričaju zaposleni u Gradskoj bolnici.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama