Jelena Spasić (30) iz Bojnika kod Leskovca se na iznenađenje ukućana porodila i na svet donela blizance koji su posle brze intervenicije lekara, zbog male težine, smešteni u inkubator. Da priča bude interesantnija, ova nežna žena, koja već ima petoro dece, bila je najprisebnija tokom neočekivanog porođaja, u odnosu na svoje ukućane.

"U kući su u to vreme bili moj suprug Novica, svekar, svekrva i najstarija ćerkica", priča Jelena. "Osetila sam slabe bolove, otišla do toaleta, a kad sam se vratila i sela na krevet odjednom je prva beba, devojčica, ugledala svetlost dana."

A onda je krenula panika, u kojoj je, kaže Jelena, prednjačio njen suprug.

PROČITAJTE I... Porođaj kod kuće bezbedniji za ženu

"Unezvereno je trčao po kući i samo što se nije onesvestio", priča uz osmeh Jelena. "Sve sam ih smirivala i trudila se da opustim celu situaciju. Rekla sam im da zovu Hitnu pomoć i ona je stigla veoma brzo. Sestra je presekla pupak, a kada su počeli novi trudovi, pored mene je već bio ginekolog iz Doma zdravlja."

U leskovačku bolnicu su, sa dva vozila Hitne pomoći, stigli pola sata kasnije, a osoblje porodilišta je već bilo spremno da brzo reaguje. Blizance od 1,9 i 1,7 kilograma preuzela je jedna ekipa, a majku druga, pa su sada svi pod budnim nadzorom lekara. Kada se budu stekli uslovi, Lena i Lazar će se pridružiti svojoj sestri i braći: Tijani, Jovanu, Nikoli, Đorđu i Danilu - koji imaju od pet do 12 godina.

"Najsrećnija sam žena na svetu zato što imam sedmoro dece. Ona me, kao i suprug, poštuju i vole, a to je najvažnije", kazala je Jelena.

PROČITAJTE I... Vaša iskustva: Moj porođaj kod kuće

Spasići žive od 52.000 dinara Novičine penzije koju je dobio jer je izgubio oko u ratu na Kosmetu. Ostvaruju pravo i na dečji dodatak, a pored toga bave se i proizvodnjom jagoda. Kažu da imaju dovoljno za pristojan život. Najvažnije im je da su deca obučena, čista i sita.

"Mnogi se čude kada čuju koliko dece imamo, ali ja mislim da je to najveće bogatstvo", zaključuje Jelena

Izvor:Novosti.rs


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.