U 92 godine dugoj istoriji, Volt Dizni studio za animaciju je stvorio čitav niz filmova u kojima životinje govore, od Miki Mausovog prvog kratkog filma „Parobrod Vili“ do „Bambija“, „Damba“, „Knjige o džungli“, „Robina Huda“ i „Kralja lavova“. Dizni se sad vraća u divljinu s dugometražnim filmom "Zootropolis- Grad životinja". "Svi smo odrasli gledajući sjajne Diznijeve filmove o životinjama i bili smo oduševljeni tim svetovima,“ kaže reditelj Bajron Hauard. „Moj omiljeni film iz detinjstva je 'Robin Hud' i hteli smo da ispoštujemo tu tradiciju, ali na novi i drugačiji način koji će zaroniti još dublje u taj svet. Počeli smo pitanjem: 'Kako bi izgledala životinjska metropola da su je izgradile životinje?' Ta ideja nam je bila izuzetno uzbudljiva."

Moderni grad sisara, Zootropolis, nije ni nalik nekom drugom gradu. Sastavljan je od stambenih naselja poput luksuznog Sahara Skvera za pustinjske životinje, hladne Tundra četvrti za polarne medvede i losove, vrelog i vlažnog okruga Kišne šume, Male Glodarije za majušne sisare i Zečjeg okruga za milione i milione zečeva, a Savana Central je poput velikog kazana u kom životinje iz svih okruženja žive zajedno.

Glasovi:

Režija: Srđa Anđelić Tamara Dragičević, Nikola Vujović, Bojan Žirović, Dimitrije Stojanović, Voja Brajović, Sara Jovanović, Isidora Minić, Slobodan Tešić, Milan Čučilović, Vladislava Đorđević, Marko Marković, Milan Pajić, Boris Milivojević, Srđan Timarov, Dušanka Stojanović, Milan Antonić...Žanr: animirana komedija, avanturaStudio: Walt Disney


Zootropolis je mesto gde nije važno šta ste, od najvećeg slona, do najmanjeg rovca, možete biti bilo šta. Ali kad optimistična policajka Džudi Hop (Tamara Dragičević) stigne, ona će otkriti da to što je prvi zec u policiji među velikim i krupnim životinjama, nije lak zadatak. Odlučna u tome da se dokaže, ona će prihvatiti priliku da reši slučaj, čak i ako to znači da mora da se udruži sa prepredenim lisicem koji brzo govori, Nikom Divljim (Nikola Vujović), da bi rešila misteriju. 

"Ovaj film je zapravo film o drugarstvu," kaže reditelj Rič Mur. "Džudi i Nik, zec i lisica, prirodni su neprijatelji po definiciji. Ovi likovi se u početku uopšte ne slažu. Kad se upoznaju, oni su puni predrasuda koje su zasnovane na uverenjima koja nisu realna i tačna."

Filmadžije su zamislile i izgradile prostrani i šarenoliki svet Zootropolisa i naselili ga s 64 različite vrste životinja koje imaju sve osobine životinja u stvarnom svetu – osim što govore i nose pantalone. "Tim je proveo 18 meseci samo proučavajući životinje," kaže producent Klark Spenser. "Sastajali smo se s ekspertima za životinje sa svih strana sveta. Putovali smo 14000 km do Kenije da bismo dve nedelje posmatrali životinjski karakter i ponašanje. Hteli smo da svaka životinjska vrsta deluje autentično i da bude zasnovana na svom ponašanju u stvarnom svetu."

Reditelj Rič Mur kaže: "Od početka nam je cilj bio da ispričamo bogatu priču koja je zabavna, puna emocija i poručuje nešto značajno."

Yumama i Taramount vas nagrađuju
Prve četiri čitateljke koje na i-mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje Koliko vrsta životinja živi u Zootropolisu? osvojiće nagradu (torbu ili kalup za led u obliku šapica).
Pored odgovora pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.
animirana-komedija-“zootropolis-grad-životinja-3d”-u-biskopima
animirana-komedija-“zootropolis-grad-životinja-3d”-u-biskopima