Tata iz Tenesija, čije ime nije poznato, objavio je na društvenoj mreži Imgur fotografije svoje ćerkice koja se bori sa RSV virusom (Respiratorni sincicijalni virus). Ova bolest posebno je opasna za bebe, a otac malene devojčice želi da upozori sve ljude na opasnosti koje mogu da prouzrokuju ukoliko ne operu svoje ruke pre nego što dođu u dodir sa malom decom.

Devojčici je prvobitno dijagnostikovan virusni meningitis, ali je onda ipak ustanovljeno da je zaražena RSV virusom. “Zamalo smo je izgubili prošlog ponedeljka. Lekari su nam rekli da ukoliko joj uskoro ne bude bolje, ne mogu više ništa da urade...”, napisao je ovaj tata u opisu fotografija.

RSV

Porodica je planirala da devojčicu premesti u drugu bolnicu, ali se njeno stanje naglo pogoršalo. Srećom, lekari su uspeli da je reanimiraju, ali od tada, ona vodi borbu sa teškom upalom pluća, gripom i bronhitisom.

Prošlo je nekoliko nedelja, i na sreću svih, malena devojčica se oseća sve bolje. 

RSV

“Ona se izborila sa svim i ja ne mogu rečima da opišem koliko sam ponosan. Nisam znao mnogo o RSV virusu sve do pre nekoliko nedelja kada je zamalo oduzeo život mojoj ćerki. Zato vas sve molim da perete ruke pre nego što se rukujete sa mališanima."

Da li je vaše dete u opasnosti da dobije RSV virus, saznajte u tekstu: Bolesti disajnih organa: RSV virus kod dece