Glumica Beverli Mičel nedavno je doživela spontani pobačaj. Popularna majka dvoje dece izgubila je blizance.

"Sada sam deo grupe žena koje u mraku oplakuju svoju decu. To je najteže, patiti u tišini", napisala je Mičel na svom blogu.

Ona i njen suprug Majkl Kameron već su roditelji trogodišnjeg dečaka Hutona i ćerke Kenzi, a vest o blizanačkoj trudnoći ih je prilično iznenadila. Brzo su je prihvatili i postali uzbuđeni što će ponovno postati roditelji.

"Nakon nekoliko nedelja naš san se srušio, imala sam pobačaj. To je bio šok. Iskreno, prvi instinkt mi je bio da svima kažem da sam dobro, pokušavala sam da budem. Mislila sam da moram da budem zbog svoje porodice i sebe", prisetila se.

Kasnije je shvatila da ju je to iskustvo razorilo, a kad je bila sama bilo joj je još teže.

"Nikad nisam mislila da tako nešto može da mi se dogodi nakon dve potpuno zdrave trudnoće. Kad sam počela o tome da govorim shvatila sam da puno žena nosi iste ožiljke", pojasnila je.

Mičel je svoju priču odlučila da podeli u javnosti jer ne želi da žene misle da su same.

"Niko ne bi trebao sam da prolazi kroz takvo iskustvo. Kada progovorite, lečite svoje rane i dajete im šansu da zarastu. Uklonimo stigmu, pobačaji se događaju i njih ne treba da se stidimo", poručila je.

Njen san je i dalje da u budućnosti proširi porodicu, jer, kako kaže, oseća neizmernu zahvalnost kada pogleda svoju decu.