Građani Beograda će u subotu, 15. februara na Trgu Republike imati priliku da kupovinom balona ili promotivnih artikala daju svoj doprinos izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. 

Na Trgu će biti postavljeni i posebni foto-ramovi sa velikim zelenim rukavicama u kojima će posetioci moći da se slikaju i podele fografije na svojim društvenim mrežama. 

Osim u Beogradu, tog dana, simbolično će baloni biti pušteni u preko 20 gradova: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Smederevu, Čačku, Ivanjici, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi, Smederevskoj Palanci, Leskovcu, Bačkoj Palanci, Požarevcu, Valjevu, Novom Pazaru, Vranju, Aleksincu, Pirotu i na Ubu. 

Humanitarni skup je deo kampanje "I ja se borim", čiji je cilj podsticanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece: Kako prepoznati na vreme, kako se boriti i kako i na koji način svako od nas može učestvovati u stvaranju široke mreže solidarnosti i pomoći i podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.