Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatne kreativne radionice za tinejdžere: Nove stare krpice – umetnička reciklaža

"Prijatelji dece Zvezdare", pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Gradske opštine Zvezdara, i ove zime, od 4. do 12. februara, organizovaće ciklus besplatnih kreativnih radionica za tinejdžere.

  Izvor: Foto: Promo

Program radionica, pod nazivom „Nove stare krpice – umetnička reciklaža“, namenjen je deci i mladima od 13 do 19 godina, a odvijaće se kroz ciklus od sedam edukativno - kreativnih radionica u oblasti umetničkog stvaralaštva, uz akcenat na reciklažu i ekologiju.

Uz stručno vođenje primenjene umetnice Mine Simić, učesnici će se baviti kreativnom reciklažom i od delova stare odeće, različitih tkanina i drugog recikažnog materijala izrađivati originalne komade odeće, modne detalje i druge predmete različitih oblika i namena.

Cilj programa je da učesnicima pomogne u sticanju novih znanja i podstakne ih na samostalni i kreativni stvaralački rad, kojim će u budućnosti obogatiti svoje slobodno vreme i pružiti im mogućnost da ga na kreativan, koristan i zabavan način provedu, kao i da mladi shvate vezu između umetnosti i brige o životnoj sredini i da ih motiviše da se u svakodnevnom životu odgovorno ponašaju prema okruženju.

Poseban cilj programa je da učesnicima pruži znanja i veštine potrebne za stvaranje kreativnih i upotrebljivih predmeta od recikliranog materijala. 

Na poslednjem susretu biće organizovana prezentacija radova nastalih na radionicama, na koju će biti pozvani i roditelji i prijatelji, a svim učesnicima će biti uručena priznanja za učešće.

Radionice še se održavati radnim danima od 14 do 16,30 časova u MZ „Lipov lad“, Bulevar kralja Aleksandra 298 (za vreme februarskog raspusta). 

Prijatelji dece Zvezdare pozivaju tinejdžere da se prijave što pre jer je broj mesta ograničen.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica