Ikonu Presvete Bogorodice Melkopitateljinice u manastir Hilandar doneo je Sveti Sava, a na njoj je Majka Božija prikazana kako doji Isusa Hrista, piše portal Stil.

Svetoj Bogorodici Mlekopitateljnici treba da se mole uglavnom žene - ona im pomaže kod porođaja, pri nedostatku majčinog mleka, za zdravlje, održavanje i vaspitanje dece, ali i za spasenje.

Molitva Bogorodici Mlekopitateljnici 

Primi, Gospođo Bogorodice, suzna moljenja Tvojih slugu, koji Ti pribegavaju. Vidimo Te na svetoj ikoni kako na rukama nosiš i mlekom hraniš Sina Tvog i Boga našeg, Gospoda Isusa Hrista. Jer iako si bezbolno rodila Njega, sve majčinske tuge znaš i nemoći sinova i kćeri vidiš. Zato toplo pripadajući isceliteljnom obrazu Tvome, skrušeno ga celivajući, molimo Te svemilostiva Vladičice, nas grešne, koji smo osuđeni da se u mukama rađamo i u brigama vaspitavamo, milostivo pomiluj i sažaljivo zastupi.

Pogledajte i Molitva svakog roditelja: "Hvala za novi dan koji provodim sa decom"

Decu našu, kao i roditelje njihove, od teških bolesti i gorkih nevolja izbavi. Daruj im zdravlje i blagovremenu pomoć, da sve više i više uzrastaju, radošću i utehom ispunjujući roditelje svoje, tako da se i sada posredovanjem Tvojim iz usta male dece i koja sisaju načini hvala Tebi.

O, Majko Sina Božijeg, sažali se na sve majke sinova ljudskih i na nemoćne ljude Tvoje; bolesti koje su nas snašle brzo isceli, nadolazeće na nas muke i žalosti utišaj, i ne prezri suze i uzdahe slugu Tvojih. Usliši u dan nevolje one koji pribegavaju ikoni Tvojoj, a u dan radosti i izbavljenja primi pesmu hvale iz naših blagodarnih srca. Uznesi molbe naše ka prestolu Sina Tvoga i Boga našeg, da milostiv bude gresima i slabostima našim, i da rasprostre milost Svoju na one koji znaju Ime Njegovo, tako da i mi i deca naša proslavljamo Tebe, milosrdnu zastupnicu i nesumnjivu nadu roda našeg u vekove vekova. Amin!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama