Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je potpisivanju godišnjeg ugovora sa 14 kompanija o donaciji proizvoda za bebi-paket koji dobija svaka porodilja u Beogradu. Događaju koji je održan u Starom dvoru 29. decembra 2015, prisustvovala je i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović.

Gradonačelnik je rekao da će bebi-paket sa 23 proizvoda, donaciju društveno odgovornih kompanija, dobiti svaka majka po izlasku iz porodilišta.

"U Beogradu je ove godine rođeno 20.440 beba, što je rekord za sada i sjajna vest za sve nas. Od ovoga će imati koristi oni koji su naša najveća sreća, a to su deca. Za nas je veoma važno da bebi-paket omogući pravu brigu o detetu u prvim danima. To je politika sa kojom ćemo nastaviti, a u međuvremenu nam se javilo još kompanija, tako da će biti više proizvoda u bebi-paketu", istakao je gradonačelnik i dodao da Grad Beograd i društveno odgovorne kompanije na ovaj način pokazuju da podržavaju porast nataliteta u Srbiji.

Siniša Mali je zahvalio radnoj grupi koja je radila na ovom projektu, kao i predstavnicima 14 kompanija koje su potpisale ugovor o donaciji.

Ugovore su potpisale Apoteka Beograd, Aktavis, MCG grup, Dalija, Lili, Feniksfarma, Keprom, Jasvel, Farmalogist, Alkaloid, Farmasvis, Esensa, Tosama i Banka hrane, koja je ustupila magacinski prostor.

Izvor: Beoinfo

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama