Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je za lečenje dece u inostranstvu so sada utrošeno oko milion evra, kao i da je još dva miliona evra na računu.

Ministar je rekao i da je postojanje komisija i način na koje one rade garant da se poštuju kriterijumi i da na lečenje odlaze deca kojoj je to zaista potrebno.

On je apelovao da i ostale preduzeća poput Elerktromreža poštuju pricip socijalne odgovornosti i omoguće da za lečenje dece ne budu neophodne humanitarne akcije, već da im je raspolaganju budžetski fond.

Kako je najavljeno sledeće godine radiće se na tome da roditelji i zdravstvene ustanove budu što bolje obavešteni o mogućnostima za korišćenje sredstava iz ovog fonda. Potrebna je odluka konzilijuma od tri lekara i njihovo stručno mišlejnje da je reč o retkoj bolesti za čije lečenje ne postoje potpuni uslovi u Srbiji, pa je neophodan odlazak u zdravstvene ustanove u inostranstvu.

Izvor: Beta

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.