Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, zajedno sa g-dinom Edvardom Vejnom, direktorom Fondacije „Most života" i njegovom suprugom Tatjanom, prisustvovali su otvaranju novog najsavremenijeg „kol centra“ Dečije SOS linije koju je pre tačno 10 godina osnovala Nj.K.V. Princeza Katarina u saradnji sa ministarstvom za rad i zapošljavanje, ministarstvom zdravlja, ministarstvom obrazovanja i sporta, narodnom kancelarijom predsednika republike i kompanijom Telekom.

Na desetogodišnjicu osnivanja Dečije SOS linije Princeza Katarina je pozvala svog prijatelja g-dina Edvarda Vejna, koji sa svojom humanitarnom organizacijom „Most života" pomaže sirotišta širom sveta, da dođe u Srbiju, poseti NADEL, u pomogne u adaptaciji prostora i savremenizaciji tehnike kojom Dečija SOS linija raspolažu. G-din Vejn je prihvatio Princezin poziv, posetio Dečiju SOS liniju i uložio velika sredstva kako bi se rekonstruisao prostor Dečije SOS linije i obezbedili novi softver i hardver za obradu podataka o dečijim pozivima. Rukovodilac Nacionalne dečije linije g-đa Željka Burgund ističe da je od nekada zapuštenog prostora bivše arhive Zvečanske, napravljen najsavremeniji kol centar kojem bi pozavidela svaka evropska dečija linija.


Foto: News1

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina izrazila je veliku zahvalnost gospodinu Vejnu i njegovoj supruzi na pomoći i vremenu koje su uložili u ovaj projekat od kog će najviše koristi imati naša deca.

„Moj suprug i ja nastavićemo da pomažemo koliko god je to u našoj moći. Veoma sam ponosna na dosadašnji rad i sve uspehe koje je linija postigla. Želimo da se rad sa decom unapredi i poboljša, da se započne i rad sa roditeljima i da se unapredi dalji razvoj dečije telefonske linije. Ovaj novi prostor će omogućiti sve to“, istakla je Princeza Katarina.

Gospodin Vejn je naglasio da je za svu decu koja trpe porodično nasilje ili imaju neki drugi problem te vrste, Nacionalna dečija SOS linija svetlost na kraju tunela, a zahvaljujući Princezi Katarini i svima danas prisutnim to svetlo će uvek biti upaljeno.

Dečija SOS linija dostupna je svoj deci i omladini na teritoriji Srbije (1,3 miliona dece uzrasta od 6 do 18 godina) 24 sata na dan 365 dana godišnje a poziv je besplatan sa svih mobilnih mreža i javnih telefonskih govornica. Poziv je poverljiv, anoniman i stalno je dostupna savetodavna usluga za decu, mlade i odrasle zabrinute za decu na broj 0800 123456 a od sutra i na broj 116111.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.