Na koncertu, koji će se održati 26. decembra, u 11 časova u Velikoj dvorani, nastupaju Kamerni orkestar sa dirigentom Nenadom Petkovićem, a u ulozi klovna pojaviće se Marko Stojanović. Voditelj programa „Kako se sluša koncert”, namenjen deci od pet do 12 godina i njihovim roditeljima, je Miloš Milovanović.

Klovn koncert, na muziku Andreasa Per Kelera, predstavlja svojevrsnu muzičku priču za decu, koja se bavi temom emocija. Četiri stava tonski odslikavaju četiri različite vrste osećanja. Klovn svojim pokretima, pantomimom i mimikom podražava muziku, vodi decu kroz emotivna stanja i stvara jedinstven muzički doživljaj.

Pored ovog koncerta priprema se i program za bebe. U saradnji sa Udruženjem Baby Artysh, predstavlja koncerte za najmlađe (do tri godine) i njihove roditelje.

Interaktivni koncerti su zabavno-edukativnog karaktera. Repertoar obuhvata izabrana dela klasične muzike, popularnih melodija i dečjih pesmica, koja se izvode na različitim instrumentima (klavir, violina, klarinet, saksofon). Mališani će imati i priliku da se neposredno upoznaju sa instrumentima.

Cena ulaznice je 100 dinara, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine, tel. 2630-550 www.kolarac.rs.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.