Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni kardiolog iz Italije operisaće decu u Srbiji

Interventni kardiolog iz Italije Masimo Kesa doći će u Beograd da bi na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" operisao decu sa oboljenjima aorte, saopštila je ta ustanova.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Interventni kardiolog Masimo Kesa iz klinike San Donato u Milanu će u ponedeljak doći u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" gde će izvesti najkompleksnije interventne kardiološke procedure kod dece sa oboljenjem aorte, kao i kod onih koji su ranije operisani.

Planirano je da se urade intervencije kod sedmoro dece i kod bolesnice stare 43 godine koja ima nelečenu urođenu malformaciju aorte (koarktacija aorte), navodi se u saopštenju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić".

Ovo je drugi dolazak doktora Kese sa ciljem da se u Institutu dostignu visoki evropski standardi u interventnim kardiološkim procedurama u lečenju urođenih srčanih oboljenja, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, dolazak inostranog stručnjaka finansira se sredstvima RFZO-a, a u Beogradu će ostati do srede, 16. decembra.,

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica