"Jer deca su uvek lepa

Jednako lepa sva redom,

Svejedno da li ih slikate

Za album aparatom,

Il' nažvrljate kredom."

Saznajte kako je na Severnom polu i kakva je jesen, otkrijte razne zavrzlame i nezgode, vidite šta se dogodilo u cirkusu miševa, obratite pažnju na plavi mesec i nikako nemojte da preskočite sagu o strašnim kapetanima.

Nasmejte se i oduševite pesmama koje će vam dati krila.

Ovo izdanje najpopularnijeg savremenog srpskog pesnika ilustrovala je Tanja Stevanović. „Nasmejani svet“ je prvi put objavljen 1955, pre tačno šezdeset godina.

Miroslav Antić (1932–1986) je srpski pesnik. Njegova poznatija dela su: „Ispričano za proleće“, „Roždestvo tvoje“, „Plavo nebo“, „Olovka pise srcem“, „Nasmejani svet“, „Psovke nežnosti“, „Koncert za 1001 bubanj“, „Mit o ptici“, „Šašava knjiga“, „Izdajstvo lirike“. Za decu je napisao: „Plavi čuperak“, „Horoskop“ (pesme u prozi napisane za sina Vuka pred njegov polazak u osnovnu školu), „Prva ljubav“ i „Garavi sokak“. Režirao je filmove „Doručak sa đavolom“, „Sveti pesak“, „Široko je lišće“, „Strašan lav“ i dr. Pored ovog pisao je dramska dela i jedan roto-roman. Za sva ta dela dobio je mnogobrojna priznanja kao što su: dve Nevenove nagrade, Nagradu za životno delo u poeziji za decu, Goranovu nagradu, Nagradu Sterijinog pozorišta, Zlatnu arenu za filmski scenario, nagradu Oslobođenja Vojvodine, Orden zasluga za narod i dr.

Yumama i Laguna vas nagrađuju!

Dve prve čitateljke koje na i-mejl redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: "Kada je prvi put objavljen "Nasmejani svet"? dobiće po jedan primerak ove knjige. Zajedno sa odgovorom pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

Napomena: Dobitnici će biti kontaktirani putem i-mejla. Knjige se preuzimaju isključivo u redakciji sajta (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd).

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.