Tokom 11. Kids festa premijerno će biti prikazana najbolja filmska ostvarenja iz Norveške, Švedske, Slovenije, Španije, Italije, Danske i SAD-a, koja su namenjena deci predškolskog i školskog uzrasta. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na Festivalu sinhronizovana na srpski jezik.

U susret Kids festu

U nedelju 18. oktobra u bioskopu Cineplexx Delta City biće organizovano od 15-17h zagrevanje za predstojeći 11. Dečiji filmski festival Kids fest.

Ove godine u programu Kids festa nalazi se i film za starije uzraste osnovne škole. Slovenački film „Uloga za Emu“ deci će omogućiti da zavire u televizijski svet. Dok dokumentarni film „Jedan život“ predstavlja proslavu najmaštovitijih priča o opstanku u životinjskom carstvu. Deca koja vole gusare, obožavaće norveški igrani film „Kapetan Sabljozubi“, dok će ih komedija „Prdoprah Doktora Proktora“ nasmejati do suza, dok budu gledali dečake koji lete u nebo, nevaljale blizance i divne pudinge od karamele. Australijski igrani film „Grudvica“ prikazuje avanturu hrabrog psa koji pokušava da zaštiti koloniju pingvina od drugih. Simpatična bela krznena porodica u animiranom finskom filmu „Mumini na Rivijeri“ slavi male radosti u životu, a decu uči kako je lepo biti optimista.



Kapetan Sabljozubi

Kids fest koji se ove godine odvija pod sloganom „Koje je boje tvoj film?“ svečano će u ponedeljak 19. oktobra u 11:45 u Dvorani Doma Sindikata otvoriti ambasadorka festivala, pevačica Sara Jovanović. Na otvaranju, nastupiće plesna grupa „2Hot4Stage“, potom škola za talente UMS koja će najaviti prikazivanje tri pobednička filma nagradnog konkursa „Mi smo glumci“. Nakon proglašenja pobednika  od strane žirija koji čine Sara Jovanović, Darko Bajić i Denis Murić, uslediće animirani i sinhronizovani film iz Norveške „Hokus Pokus Alfi Atkins“, o dečaku koji uz pomoć magije pokušava da dobije psa. 

Zabavni program na 11. Kids festu

Kao i prethodnih godina, važan deo festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma Sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 19. do 23. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, druže se sa maskotama, nauče nešto novo o rok i pop muzici.

U Beogradu se 11. Dečiji filmski festival Kids fest održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma Sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Posetioci 11. Kids festa mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa. Cene karata za projekcije na festivalu dostupne su po cenama koje se kreću od 200 do 370 dinara. Cene karata za za grupne posete i ove godine su veoma pristupačne.

Adresa zvaničnog sajta Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA je www.kids-fest.com.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.