"Balada o Katici prljavici" je dečja edukativna i interaktivna predstava namenjena mališanima uzrasta od tri do deset godina. Govori o devojčici Katici, koja nije dobra ni fina, ali na kraju postaje takva uz pomoć svojih drugara i dece iz publike. Predstava ukazuje na vrednosti kojim bi roditelji trebalo da nauče svoju decu. 

Autor teksta ove zanimljive dečje predstave je glumica Marija Veljković, javnosti poznata i kao voditeljka kviza "Slagalica". Marija već deset godina igra u dečjim pozorištima, a u osmišljavanju i realizaciji ovog komada, kako sama ističe, veoma joj je pomogla njena najvažnija životna uloga - uloga majke.

"Najčešće igram u pozorištu "Dečja zemlja", gde sam imala sreću da učestvujem u edukativnim predstavama. Mislim da je to suština pozorišta, pogotovu dečjeg - da decu nauči šta je ispravno, a šta ne, da im pošalje pravu poruku, kako bi postali valjani ljudi. Na žalost, mislim da se danas o tome ne vodi mnogo računa. To me je pokrenulo da napišem ovaj tekst. Uloga mame mi je u tome izuzetno pomogla jer sam uspela da na scenu prebacim realne likove i situacije. Jedan od likova dobio je ime po mom sinu Đurađu i ovu predstavu posvećujem njemu. Ovo je priča o devojčici koja se ružno ponaša, zbog čega druga deca ne žele da se druže sa njom. Ali suština je da nju niko nije ni naučio kako bi trebalo da postupa. Na kraju, uz pomoć dece iz publike i svojih novih drugara Đura i Mime, ova gruba devojčica postaje mnogo bolja", rekla je Marija povodom premijere ove pozorišne predstave.

U predstavi pored Marije, koja glumi devojčicu Katicu, igraju i Bojana Ordinačev (Mima) i Peđa Damnjanović (Đura).  Muziku za predstavu je napisao Zoran Stojić.

Premijera je zakazana za 10. oktobar u UK "Palilula", na sceni Stamenković.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.