Džejd Hjus iz Liverpula bila je na putu do vrtića gde je trebalo da pokupi svog trogodišnjeg sina Eliota. Međutim, ova mama doživela je pravu traumu kada je umesto u vrtiću dečaka zatekla na prometnoj ulici nedaleko od ovog objekta i to potpuno samog.

Džejd je izletela iz auta i zgrabila Eliota, a pre nego što je krenula ka vrtiću da pokupi njegovog brata Kjerena, proverila je da li je dečak dobro.

Pogledajte i Pronašli su ga u kesi za đubre: Priča o dečaku s posebnim potrebama rasplakala svet (VIDEO)

"Ugledala sam malu narandžastu jaknu i pomislila u sebi kako dečak liči na mog Eliota. Kada sam shvatila da je to zaista on, nisam mogla da dođem sebi", kaže vidno uznemirena Džejd. 

Eliot je autističan i zbog svog teškog poremećaja ne ume da govori i nije svestan okruženja u kome se nalazi. 

"Eliot je verovatno jedno od najugroženije dece u vrtiću, te su zaposleni morali da vode više računa o njemu, a ne da se nađe sam na ulici", kaže ova dvadesetšestogodišnja majka i dodaje da neće vraćati decu u vrtić u kome su bili samo dve nedelje.


Pročitajte i... 11 stvari sa kojima se roditelji autistične dece suočavaju

"Ne mogu ni da pomišljam šta bi se dogodilo da nisam naišla u tom trenutku i ugledala svog sina."

Potparol za školu je rekao da je ovaj nemili incident veoma ozbiljan i da će temeljna istraga utvrditi ko je je kriv i šta se zapravo desilo tog dana kada se mali Eliot našao na ulici.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.