"Svi odrasli su nekada bili deca... Ali samo nekolicina njih toga se seća".

Ti retki, koji i dalje gledajući srcem pronalaze odgovore za kojima odrasli tragaju zaneseni u brojke i matematičke radnje, u prvom animiranom filmu najlepše priče o nevinosti života, novele pisca i pilota Antoana de Sent Egziperija "Mali princ", od 26. novembra u bioskopima iznova će nam otkriti svet tog malog zvezdanog putnika.


Foto: Shutterstock

Dečaci i devojčice, ako imate između osam i 15 godina, a želite bar na trenutak da zakoračite u bajku i pronađete zvezdu koja će biti samo vaša i učinite da se sa vama smeju sve zvezde na nebeskom svodu kad ih noću krišom pogledate - prijavite se i postanite Mali princ i junakinja njegovog filma.

Pošaljite video i audio zapis u trajanju do 20 sekundi do 28. septembra 2015. godine.

Zainteresovani za audiciju prijavljuju se na stranici Dexin Film-a ili na email adresi maliprinc@dexinfilm.rs

Potrebno je naznačiti ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona. Broj učesnika i učesnica u audiciji je ograničen, tako da će prvenstvo imati oni koji se ranije prijave.

Sve informacije mogu se naći na stranici Dexin Film-a kao i dobiti pozivom na broj telefona 011 233 42 04 radnim danima od 9 do 17 časova.

O filmu "Mali princ"

Film je najskuplji francuski animirani film do sada, a u snimanju je učestvovala vrhunska međunarodna ekipa – američki režiser, kanadski majstori animacije, fantastična glumačka ekipa, izuzetna animacija koja je kombinacija klasične i kompjuterske animacije.

Film je adaptacija čuvenog istoimenog romana Antoana de Sent Egzeperija, jedne od najčitanijih knjiga svih vremena (prodato oko 140 miliona primeraka). Više puta je ekranizovan, izvodjen je čak i kao opera i balet, ali je ovo prva animirana verzija, sa izuzetnom glumačkom ekipom koja pozajmljuje glasove glavnim junacima. Ovim filmom ovo remek delo svetske književnosti iz prve polovine 20-tog veka se očima jedne devojčice uvodi u 21. vek i daje mu novi život. Snimanje je trajalo tri godine, ekipa je brojala više od 250 članova, uz učešće najboljih animatora iz Diznija, Pixar-a i Dream Works-a.


Ovo je jedna od najlepših priča o nevinosti života. U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara,  suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog  čoveka i medju njima se radja toplo i iskreno prijateljstvo. On je uvodi u neobičan svet gde je sve moguće, svet u koji  ga je davno uveo Mali Princ, dečak sa duge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari. Tako počinje  magično i emotivno putovanje Devojčice  kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog Princa. Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze medju ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari  prepoznaju srcem.

Svetska premijera filma održana je na Kanskom filmskom festivalu 22. maja.




*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.