Potrebe za parkiranjem vozila kod Instituta za majku i dete rešiće se izgradnjom 104 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Radoja Dakića u Bloku 7 u Novom Beogradu. Radovi počinju sutra i trajaće naredna tri meseca.

U periodu izgradnje parkinga ispred Insituta za majku i dete na Novom Beogradu biće otežano parkiranje vozila, kao i ispred nekoliko stambenih paviljona u Ulici Radoja Dakića, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Pogledajte i Srpski par iz Kanade donirao 700 hiljada evra Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić"

Potrebno je da prilikom dolaska na zakazane preglede roditelji uzmu u obzir vreme potrebno za parkiranje, a preporuka je da svoja vozila parkiraju u zoni okretnice autobusa broj 16, u Ulici Goce Delčeva i Pohorskoj.

Radovi, koji su počeli juče i koji će se trajati tri meseca, biće izvođeni po fazama, kako bi se omogućio nesmetan ulaz službenih vozila u krug Instituta za majku i dete.

Osim izgradnje parking mesta biće postavljena nova vodovodna mreža, elektroenergetski i telekomunikacioni kablovi, javna rasveta i novi drvored.

Da bi se izvela sva prateća infrastruktura, deo postojećeg zelenila biće uklonjen, a zauzvrat će se posaditi veći broj novih stabala. Postojeća stabla i novi drvored biće zaštićeni dodatnim zelenim pojasom. Ukupna vrednost radova je 47,8 miliona dinara.

Gradilište u Ulici Radoja Dakića dužine je 300 metara, od Ulice sremskih odreda do Ulice Džona Kenedija.

Širina novog kolovoza biće šest metara, a parking mesta su projektovana sa obe strane kolovoza. Izgradiće se obostrane pešačke staze od tri metra, kao i 95 parking mesta za opštu upotrebu i devet parking mesta rezervisanih za lica sa posebnim potrebama.

Između parkinga predviđena su mesta za kontejnere, dok je za taksi vozila projektovan zaseban deo kolovoza širine tri metra.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.