Kristof Šampnoa (36) je u novembru 2011. godine gurnuo sina Bastjana u veš-mašinu i uključio je, navodno kao kaznu za loše ponašanje, prenela je agencija AFP.

Dečakova 29-godišnja majka Šarlen Kot je inspektorima rekla da je sastavljala slagalicu sa ćerkom kad je čula da dete vrišti iz veš-mašine, dok je Šampnoa surfovao na Internetu. 

Majka je takođe osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina "za pomaganje i podržavanje ubistva i zlostavljanja". 

Pogledajte i Priča žene koja je zaboravila svoju bebu u prodavnici: Ja sam dobra majka! (VIDEO)

Kot je rekla da, kad je njen sada već bivši muž izvadio Bastjana iz veš-mašine i uočio da više ne diše, rekao: "Barem nam neće više smetati." 

Šampnoa je bio taj koji je pozvao hitnu pomoć, rekavši da ima "mali problem" i da je njegov sin pao niz stepenice. On je kasnije rekao da je kupao sina i da dete mora da se utopilo zato što mu je iz nosa izlazila voda. 

Pogledajte i Od nesmotrene odluke do životne drame: Dan kada sam ostavila svog sina u kolima...

Žrtvina starija sestra, koja je u vreme ubistva imala pet godina, rekla je, međutim, lekarima: "Tata je stavio Bastjana u veš-mašinu jer je bio nevaljao u školici", a te verzije događaja se držala za sve vreme trajanja istrage. 

Tokom istrage su policajci saznali da otac nije želeo, niti voleo plavokosog Bastjana i da je nad njim sprovodio oštre kazne za dečakovo sve nervoznije ponašanje kod kuće i u vrtiću, pa ga je između ostalog zaključavao u orman.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.