Ono što publiku očekuje u Malom pozorištu u prvom mesecu nove sezone su četiri obnovljene predstave, ali i neke od najnovijih produkcija iz predhodne sezone kao što su  - "Mačak u čizmama", "Pop Ćira i pop Spira" i "Kameni cvet". Pored toga, tokom meseca septembra pozorište će započeti pripreme za proslavu Dana pozorišta (23. oktobar) kada će biti izvedena prva premijera u sezoni 2015/16 – "Plavi čuperak" Mike Antića u režiji Sandre Janković.

Nova sezona u Malom pozorištu "Duško Radović" biće otvorena u subotu 12. septembra predstavom "Lažeš Melita" u 17 sati. Narednog dana na repertoaru je predstava namenjena deci najmlađeg uzrasta "Knjiga lutanja" koja će se tog dana izvoditi u dva termina –  12 i 17 sati!

Pored predstava "Lažeš Melita" i "Knjige lutanja" publika će u tekućem mesecu imati prilike da pogleda još dve obnovljene predstave koje se nisu izvodile od preseljenja u matičnu zgradu na Tašmajdanu i to - "Čudne ljubavi" u režiji Đurđe Tešić i "Tinejdž klub" u režiji Elizabete Zemljić.


Predstave će se kao i do sada izvoditi u vikend terminima – subotom od 17 i nedeljom od 12 sati, a cena ulaznice je 500 dinara. O svim pojedinostima u vezi sa predstavama, mesečnim repertoarom i drugim aktivnostima pozorišta, posetioci se mogu informisati na zavničnoj internet prezentaciji i Facebook stranici.

O "Lažeš Melita"
Predstava je nastala po romanu Ivana Kušana, po kome je 1984. godine snimljena hrvatska televizijska serija. Devojčica Melita kao i mnoga druga deca u njenom uzrastu voli da govori neistinu. Međutim, kada se njena porodica i prijatelji udruže da bi joj pokazali kako bi izgledalo kada bi se neka od njenih izmišljenih priča ostvarile, ona počinje da shvata na koji način reči mogu da oblikuju stvarnost. U predstavi igraju: Vladislava Đorđević, Jovo Maksić, Miloš Samolov, Marijana Vićentijević Badovinac, Dušica Sinobad, Nenad Radović, Sena Ðorović i Čarni Ðerić.

O "Knjizi lutanja"
Predstava je nastala 2008. godine kao prva predstava u našoj zemlji osmišljena sa idejom da bude namenjena najmlađem uzrastu dece. Autor i koreograf predstave Dalija Aćin, napravila je zanimljivu interaktivnu predstavu za decu koja se igra u netipičnom scenskom prostoru koji podseća na veliki beli balon/šator što posebno doprinosi osećanju topline, bezbrižnosti i bliskosti između publike i izvođača. Predstava je tokom 2014. godine doživela svoje jubilarno 100. izvođenje, a tokom svog postojanja ovu predstavu je gledalo više od deset hiljada mališana širom sveta. U predstavi igraju: Damjan Kecojević, Ana Ignjatović- Zagorac i Milica Pisić.


Poklon karte
Malo pozorište "Duško Radović" nagradiće dve čitateljke (sa po dve karte za predstavu "Lažeš Melita") koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: U kom mesecu počinje pozorišna sezona? Pored odgovora na naš mejl redakcija@yumama.com pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.