Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Beogradu više od 15 hiljada đaka prvaka

Grad Beograd je spremno dočekao novu školsku godinu u kojoj je u prvi razred krenulo 15.200 đaka, rekla je Tanja Popović, članica Gradskog veća.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Tanja Popović je naglasila da je Grad je renovirao veliki broj škola, a neke je u potpunosti sredio kao što je to OŠ „Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari koja je dobila poptuno novi izgled.

Govoreći o obrazovanju ona je rekla da bi stalno trebalo nešto menjati jer je to oblast koja se svakodnevno menja, a profesori bi trebalo da unapređuju svoja znanja i veštine na seminarima, ali i da stanje u školama dosta zavisi od direktora.

Pogledajte i Jeste li spremni za prvi razred? 10 pravila koja će olakšati polazak u školu

"Nedavno smo gradski menadžer Goran Vesić i ja posetili Treću beogradsku gimnaziju, na poziv novog direktora. Škola je danas u katastrofalnm stanju. Mi smo učinili sve što možemo tako da već danas mogu da koriste internet koji nisu imali, a potrudićemo se da školu obnovimo i uredimo kako i dolikuje", rekla je tanja Popović.

Prema njenim rečima obrazovanje bi trebalo da bude prioritet i deca bi trebalo da uče iz najboljih udžbenika.

"Isto tako ne bi trebalo da se štedi na bezbednosti u školama pogotovo kad je u pitanju vršnjačko nasilje, rekla je Popović i dodala da je za to neophodna pre svega dobra volja i organizacija, a ne samo finansijska sredstva."

Govoreći o dualnom obrazivanju ona je istakla da je školska praksa veoma bitna za budući rad jer ne može sve da se nauči iz udžbenika, potrebno je da se učenici upoznaju sa budućim radom.

Tanja Popović je naglasila da je Grad Beograd pokrenuo jedan pilot projekat u okviru koga su srpska deca sa Kosova i Metohije i Republike Hrvatske boravila u Beogradu i imala priliku da upoznaju njegove znamenitosti, institucije i istoriju glavnog gra

"Plan je da iduće godine stotinu srpske dece dovedemo ne samo na dva dana već na sedam dana. Oni će obići Srbiju, manastire, upoznati Beograd. U tom projektu učestvuju i ministri republičke vlade i njen premijer", rekla je Tanja Popović i dodala da je saradnja sa dijasporom veoma važna i za grad Beograd i za Srbiju.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica