Radio-televizija Srbije potvrdila je da će ove godine imati predstavnika na 13. Dečijem Evrosongu, koji će biti održan u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

Način izbora srpskog predstavnika biće naknadno objavljen.

Simbol Dečijeg Evrosonga ove godine je "tehnološki cvet" zasnovan na ideji maslačka koji je svako od nas kao dete makar jednom oduvao, kako su saopštili organizatori.

Pogledajte i Beograd: Otvoren Dečji naučni kamp na Adi Ciganliji

Osim Srbije, učešće je do sada potvrdilo još četrnaest zemalja - Albanija, Jermenija, Belorusija, Bugarska, BJR Makedonija, Gruzija, Italija, Irska, Malta, Crna Gora, Rusija, Slovenija, Holandija i Ukrajina.

Prošle godine Srbiju je, nakon tri godine pauze, predstavljala Emilija Đonin, sa pesmom "Svet u mojim očima".

Predstavnik naše zemlje 2010. godine bila je Sonja Škorić, koja je Srbiji donela sjajno treće mesto, ujedno i naš najbolji rezulat do sada. Isti rezultat, treće mesto, ostvarila je i Nevena Božovic 2007. godine, i ta godina je, zahvaljujući pobedi Marije Šerifović na Pesmi Evrovizije, ostala zabeležena kao najuspešnija evrovizijska godina u istoriji učešća Srbije na Evrosongu do sada.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.