Od umetničkih programa na raspolaganju je "Mala škola srpskih zamkova" koja će biti održavana svakodnevno, od 10 do 11.30 sati do 22. avgusta.

"Cilj ovog programa je da polaznike upozna sa srednjovekovnim nasleđem Srbije, kako su se gradili zamkovi u tom vremenu, pod čijim rukovodstvom i koja je bila njihova namena", kažu organizatori.

Pročitajte i Otvorena senzorna soba za decu sa autizmom u Beogradu

Pored predavanja o istoriji i značaju srpskih srednjovekovnih gradova, polaznici bi se i sami oprobali u pravljenju svojih zamkova iz mašte ili pravljenju zamkova po uzoru na srpske srednjovekovne tvrđave.

U edukativnom programu decu očekuju zabavne jezičke radionice koje "Majdan" svakodnevno organizuje od 17. do 31. avgusta.

Pored radionica za decu uzrasta od 3 do 7 i od 8 do 12 godina, u ponudi su i časovi francuskog i italijanskog jezika za mame i tate, koji će biti održavani vikendom.

Zainteresovani za elektroniku, robotiku i matematiku takođe će pronaći zabavni kutak za sebe u "Majdanu", a radionice ovog tipa biće održane od 25. do 30. avgusta.

Pročitajte i Novi Sad: Mališani prave hranilice i kućice za ptice

Svi uzrasti koji žele da se rekreiraju u dečjem kulturnom centru "Majdan" mogu birati između aikidoa i joge.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.