Potpisivanje Memoranduma o razumevanju, koji su danas potpisali gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Lo, doprinosi ostvarivanju ciljeva definisanih Konvencijom UN o pravima deteta kao i regulativom i zakonima Srbije koji se bave ovom temom.

"Cilj je da deci i omladini u gradu Beogradu, kojih je 317.000 po popisu stanovništva iz 2011, obezbedimo sva prava i olakšamo život kako bismo sa jedne strane poštovali Konvenciju UN, a s druge pokazali da brinemo o onima koji su naša budućnost", rekao je gradonačelnik novinarima posle sednice Odbora za prava deteta u Skupštini grada.

Pogledajte i Podsetnik zaboravljenih roditeljskih prava

Gradonačelnik je naveo da je u okviru obrazovno–vaspitnog sistema Beograda za decu sa smetnjama u razvoju obezbeđeno 250 ličnih pratilaca, kao i da se radi na tome da grad, pored jednog prihvatilišta koje finansira, ima svoje pihvatilište u kojem će deca sa ulice moći da nađu utočište. 

"Postoji potpuna spremnost Grada da se konačno na pravi način bavimo temom prava deteta", naveo je Mali. 

Direktor Kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Lo rekao je da je potpisivanjem Memoranduma o razumevanju "potvrđena posvećenost u ispunjavanju prava deteta". 

On je u tom pogledu istakao važnu ulogu medija, apelujući da ne treba navoditi samo negativne primere, već i pozitivnu praksu kako bi ljudi koji tu pozitivnu praksu sprovode imali više poverenja u ono što rade.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.